fb
Damespraatjes Damespraatjes

Veerle: “Schandalig dat ze dit met hun hond doen”

Sinds een jaar heeft de zus van Veerle een hond. “Zo’n schattige labradoodle. Lieve ogen, prachtige krullen en een kindvriendelijk karakter. Het hele gezin is dol op de hond en het beestje is super goed gemanierd. Ik kan niet anders dan zeggen dat het een super snoezig dier is. En juist daarom doet het me steeds meer pijn om te zien hoe ze met het beestje omgaan…”

Wilde het maken

Sandrien, de zus van Veerle, heeft een eigen advocatenkantoor. “Dat was altijd al haar droom en ze heeft het gewoon waargemaakt. Ik ben zo trots op haar! We hebben allebei rechten gestudeerd, maar ik ben uiteindelijk als legal counsel bij een groot bedrijf gaan werken. Ik had geen zin in extreem lange dagen en een slechte work-life balance. Bij Sandrien was dit anders. Zij was erop gebrand het te maken als advocaat én als ondernemer.”

Heel druk

De man van Sandrien is traumachirurg. “Allebei hoogvliegers dus. En ondanks dat ze enorm druk zijn, hebben ze drie kinderen, spelen ze elke week samen tennis en hebben ze een rijk sociaal leven. Op mijn verjaardag is Sandrien de eerste die me belt en als het bij ons thuis even niet lekker loopt, kunnen onze kids altijd bij mijn zus en haar man terecht. Ze zijn onwijs lief en heel betrokken.”

Veel hulp

Toch is er iets waar Veerle flink wat moeite mee heeft. “Door hun drukke leven heeft mijn zus gewoon hulp nodig. Ze hebben een au pair die veel met de kinderen doet, een tuinman, een schoonmaakster en een hondenuitlaatservice. Allemaal begrijpelijk en fijn als je het kunt betalen. Alleen met die hondenuitlaatservice zit ik steeds meer in mijn maag…”

Twee keer per dag

Max, de labradoodle van de zus van Veerle, wordt elke dag twee keer uitgelaten door de hondenuitlaatservice. “En dat zeven dagen per week! Elke middag en avond staat dat busje voor de deur om Max op te halen en mee te nemen voor een rondje. Tussen de middag gaat hij met die mevrouw naar het strand en ’s avonds een ronde door de wijk. Dit is zo sinds hij pup is en ik moet eerlijk zeggen dat ik me afvraag of Sandrien zelf ooit met hem heeft gelopen.”

Niet naar puppytraining

Ook de ochtendronde wordt niet door Sandrien gelopen. “Doordeweeks doet de au pair dat en in het weekend gaan de kinderen. Sandrien en haar man doen vrijwel niks aan de verzorging van de hond. Alleen in de tuin gooien ze af en toe een bal of vullen ze een bak water. En wist je dat ze zelfs niet met Max naar puppytraining zijn geweest? Ze hebben de dame van de uitlaatservice ingehuurd om hem op te voeden.”

Waarom een hond?

Veerle begrijpt dat haar zus druk is en dat het door hun drukke banen niet anders kan. “Sandrien is 24 uur per dag met haar werk bezig. En haar man is ’s avonds en in de weekenden geregeld weg, dus ook hij kan zich niet om het beest bekommeren. Soms vraag ik me af waarom je bij zo’n leven ook nog een hond wil…”

Schuldig

De zus van Veerle heeft laatst uitgelegd waarom ze ondanks hun volle agenda’s toch een hond namen. “Hun kinderen wilden het heel graag. En mijn zus wist dat zij er nooit goed voor zou kunnen zorgen. Ze voelt zich vaak schuldig over haar werk en hoe veel ze weg is. Zo staat mijn zus nooit op het schoolplein en moet ze haar hele agenda omgooien als een van de kids moet afzwemmen of een pianovoorstelling speelt. Die hond is haar manier van zeggen: ‘bij ons komen de kinderen niks tekort’. En dat vind ik gewoon helemaal verkeerd.”

Voelt verkeerd

Veerle twijfelt of ze met haar zus moet bespreken dat het belachelijk is dat er elke dag twee keer een uitlaatservice komt voor de hond. “Ik vind het gewoon zielig voor Max. Het is zo’n lief beest en dan is er van zijn baasjes niemand die zich echt om hem bekommert. Hij wordt super goed verzorgd en komt niks tekort. Maar het voelt gewoon zó verkeerd dat het gezin hem alleen op zaterdag- en zondagochtend uitlaat. Dat arme beest heeft hier helemaal niet om gevraagd.”

Bovenste afbeelding: Unsplash+

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

2 reacties

Joris -

Volgens mij wordt de hond prima verzorgd, alleen primair door een ander (uitlaatservice). Hetzelfde geldt zo te lezen voor de kinderen (au pair), maar daar hoor ik je dan weer niet over. Je maakt je drukker om de hond dan om je neefjes/nichtjes?

Sanderien van Mul -

Bemoei je er niet mee. Als het dier nu werd mishandeld… het verdient geen schoonheidsprijs maar er wordt tenminste voor de hond gezorgd en je zegt zelf dat hij niets te kort komt. Dat jij het zielig vindt is tot daar aan toe, maar projecteer het niet op het dier. Als je ruzie met je zus wil, moet je vooral je hiermee bemoeien en de betweter uithangen. Laat ze.

Reageer ook