fb
Damespraatjes Damespraatjes

Vandaag 8 oktober Nationale Kinderzwerfboekdag!

Woensdag 8 oktober is de tweede editie van de Nationale Kinderzwerfboekdag! Kinderzwerfboek, een initiatief van Nationaal Fonds Kinderhulp, heeft 8 oktober uitgeroepen tot Nationale Kinderzwerfboekdag. Deze dag valt midden in de Kinderboekenweek. Op deze dag wil Kinderzwerfboek ten minste 250 kinderzwerfboekstations openen en 100.000 kinderboeken uit zwerven laten sturen en alle kinderen in Nederland de kans bieden een eigen boek te lezen.

Kinderzwerfboek

Stuur op 8 oktober kinderboeken uit zwerven die je niet meer leest en laat ze achter op scholen, in ziekenhuizen, wachtkamers, Kinderzwerfboek-stations, winkels, treinen, bussen, enzovoorts. Of in leuke kastjes aan de muur …… Wie wil kan gratis een boek pakken. Fijn als je een boekje terug zet, maar het is niet verplicht.

Kinderzwerfboek-Stations

In heel Nederland worden Kinderzwerfboek-Stations opgericht, dit zijn plekken waar je een kinderzwerfboek kunt halen en brengen en waar kinderzwerfboek-stickers zijn. Je herkent het aan de Kinderzwerfboek-Stationposter. Hier kan je zien of er in jouw buurt al een Kinderzwerfboek-Station is. Dit zijn veelal scholen, bibliotheken of buurthuizen.

Marina-gevelkastje-kinderzwerfboekdag-dp

Mini Bibliotheekjes

Overal in het land ontstaan ook leuke particuliere initiatieven, waarbij boekenkastjes bij de voordeur worden gezet of zoals bijvoorbeeld bij Marina uit Meppel een boekenkastje aan de muur is bevestigd. Marina: “Het principe van mini biebje is gratis lenen en/of ruilen je mag hem terug brengen maar ook terug zetten in een ander mini biebje. Op 8 oktober gaat er een rij kinderboeken in, voor de eerste ruilers/leners/zwervers zit er een leuk boekenwurmpje in het boek als blijvende herinnering.”

Meer info: www.kinderzwerfboek.nl

 

 

Reageer ook