fb
Damespraatjes Damespraatjes

Vanavond op TV: Sekstelefoon documentaire ‘Hallo met Kyoko’

Als jong meisje, maakte ik er met vriendinnen altijd grapjes over: de sekstelefoon. We belden dan vreemden uit het telefoonboek en zeiden met een gek stemmetje: “toets één voor geile Gerda, toets twee voor hitsige Hannie of toets drie voor kinky Karin.” Elke keer was het weer lachen, gieren, brullen als mensen boos ophingen. 

Gewone vrouwen

Hoewel wij er destijds grapjes over maken, zijn er natuurlijk heel veel mensen die weleens een sekslijn bellen. Maar wie krijgen ze dan aan de lijn? Over het algemeen hele gewone vrouwen die lekker thuis op de bank zitten. Soms in gewone kleding, misschien wel in joggingpak, maar zeker niet (altijd) in de kinky pakjes die ze beweren aan te hebben.

3Doc

Hoewel iedereen de sekslijnen wel kent, is er maar weinig bekend over de vrouwen achter de lijn. In de 3Doc ‘Hallo, met Kyoto’ krijgen we een ontluisterend kijkje in de wereld van de sekstelefoon.

Mannen naar een hoogtepunt

Terwijl Kelly een sudoku invult, kreunt ze, hijgt ze en brengt ze mannen naar hun hoogtepunt. Wanneer een klant wil dat ze er een speeltje bij pakt, zet ze een YouTube-filmpje aan van een vibrator en ondertussen zit haar vriend naast haar op de bank.

Kelly van Binsbergen is 25 jaar en is sekstelefoniste. Al vijf jaar lang wordt Kyoko, het alter-ego van Kelly, gebeld door mannen die op zoek zijn naar seks. Het begon ooit als een makkelijke manier om geld te verdienen, maar inmiddels is er bij Kelly ook een soort verlangen ontstaan naar de gesprekken met ‘haar’ mannen. In de documentaire ontmoet ze voor het eerst een van haar vaste bellers, met de vraag: ‘Waarom bel je mij?’

Confronterend

Kelly: ‘Het filmen was af en toe confronterend. En dan bedoel ik niet de momenten dat ik aan de telefoon ‘mijn’ mannen naar een orgasme praat – daar was ik wel aan gewend. Maar wél de persoonlijke scenes. Regisseur Remko Geursen zette me met zijn vragen af en toe echt voor het blok om de confrontatie met m’n eigen gevoelens aan te gaan. Ik maakte altijd harde grappen over de eenzaamheid van de mannen die mij bellen; maar ik ben erachter gekomen dat ik mezelf eigenlijk ook vaak eenzaam voel. Ik liep al wat langer rond met het idee voor een documentaire over de sekstelefoon, maar had nooit gedacht dat het zo’n intieme film zou worden.’

Coming of age film

In ‘3Doc: Hallo, met Kyoko’ gaat Kelly op zoek waarom het haar niet lukt om te stoppen met bellen. Waarom kan ze als Kyoko wel intimiteit veinzen met anonieme bellers, maar krijgt ze haar seksleven met haar eigen vriend niet voor elkaar? Kelly, haar vriend en alle andere mensen in haar leven stellen zich flink open en neemt de kijker mee in een bijzondere wereld. Hard, ontroerend, pijnlijk en gelukkig ook met humor. Deze coming-of-age film over een shockerende ex-tiener geeft een ongecensureerde kijk in de bizarre kijk en opmerkelijke wereld van het seksbellen.

‘3Doc: Hallo, met Kyoko’ is een coproductie van BNNVARA en Fish on a Bike.

‘3Doc: Hallo, met Kyoko’, donderdag 6 december om 21.45 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Reageer ook