fb
Damespraatjes Damespraatjes

Vanaf nu ook Barbie met hoofddoek te koop

Laatst kwam er een meisje op de crèche naar mij toe. Ze had een pop in haar handen en die wilde ze mij graag laten zien. “Hoe heet je pop?” vroeg ik toen ze de pop aan mij overhandigde. “Dat weet je toch wel? Dat is Barbie!” antwoordde haar moeder. Ik keek eens goed en zag dat het inderdaad een Barbiepop was. Maar ze zag er anders uit dan mijn Barbies van vroeger…

Mijn Barbiepoppen van vroeger waren extreem lang, super slank en hadden kleine voetjes. Nu ik hier op terugkijk denk ik dat ze een totaal verkeerd voorbeeld waren van hoe vrouwen er uit moeten zien. Om deze reden wilde Mattel, de producent van Barbie, dan ook meer realistische poppen op de markt brengen. Het meisje dat mij haar Barbiepop liet zien, was in het bezit van een Curvy Barbie. Een prachtige toevoeging aan het assortiment als je het mij vraagt!

Hoofddoek

Dat Mattel het aanbod nog diverser (en realistischer) wil maken, blijkt wel uit hun nieuwste pop. Deze draagt namelijk een hoofddoek! De pop werd gemaakt ter ere van Amerikaans Olympisch schermster Ibtihaj Muhammad. Zij is moslima en draagt ook tijdens haar wedstrijden een hoofddoek. De nieuwste pop heet dan ook geen Barbie, maar Ibtihaj.

Slimme keuze

Wij vinden het heel slim dat Mattel het aanbod nog diverser maakt! Niet alleen is het goed voor de verkoop, het is vooral mooi dat kinderen leren dat mensen van alle soorten, maten en uit elke cultuur mooi zijn. Go Barbie! Voor mijn eigen dochter ga ik hem zeker kopen.

Reageer ook