fb
Damespraatjes Damespraatjes

Van tennisbal tot tennisracket: dit heb je nodig als tennis je nieuwe hobby gaat worden

Als kind heb ik eigenlijk altijd waterpolo gespeeld. Destijds vond ik het een onwijs leuke sport, waar heel veel leuke vriendschappen en ervaringen uit zijn voortgekomen. Zou ik de sport waterpolo nu weer kiezen? Nee, niet bepaald. Vooral het feit dat je altijd binnen trainde, vond ik achteraf minder leuk. Tegenwoordig speel ik in de zomermaanden tennis. Een heerlijke sport waarbij je (bij goed weer), wél buiten kunt sporten. Geweldig! Lijkt het jou nou ook leuk om met tennis te beginnen? Dit heb je allemaal nodig! 

Proefles

Heb je een proefles in de planning staan en weet je nog niet zeker of de sport wat voor jou is? Dan adviseer ik je om nog even helemaal niks te kopen. Vraag aan de instructeur of hij/zij een racket te leen heeft. Qua schoenen kan je het best even vragen wat op de betreffende baan is toegestaan en wordt aangeraden. Viel de proefles in de smaak en wil je door met de sport? Dan is het shoppen-geblazen. Leuk!

Tennisracket

Een van de belangrijkste dingen die je bij tennis nodig zal hebben is het racket. Bestel niet klakkeloos het mooiste of goedkoopste racket dat je ziet, maar houd rekening met een aantal zaken. Kijk op de eerste plaats naar het gewicht; als vrouw die net begint met spelen kan je het best kiezen voor een racket van tussen de 255 en 275 gram, met een 100 tot 105 sq/inch blad. Dit speelt comfortabel en geeft voldoende power. Verder is het belangrijk om de juiste gripmaat te kiezen. Deze meet je op door de afstand tussen de eerste (bovenste) handlijn en het topje van je ringvinger op te meten.

  • 100-102 mm = gripmaat L0 (USA 4)
  • 103-105 mm = gripmaat L1 (USA 4 1/8)
  • 106-108 mm = gripmaat L2 (USA 4 1/4)
  • 109-111 mm= gripmaat L3 (USA 4 3/8)
  • 112 – > mm = gripmaat L4 (USA 4 1/2)

Tennis schoenen

Ook belangrijk zijn goede tennis schoenen. Informeer vooraf wat de ondergrond is waar je op gaat spelen. Op gravel heb je namelijk andere schoenen nodig dan op gras, tapijt, smashcourt of hardcourt. Koop je de schoenen in de winkel? Geef dan bij de winkelmedewerker aan waar je op gaat spelen. Koop je ze online? Doe dit bij een speciale webshop voor tennisspullen. Hier kan je per ondergrond de juiste schoen kiezen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door TennisDirect (@tennisdirect)

Tennisballen

Als je alleen maar tennisles hebt, heb je in het begin geen eigen ballen nodig. Maar vind je het leuk om zelf (samen met een vriend, vriendin of tennismaatje) vaker te gaan oefenen? Dan heb je wel je eigen ballen nodig. Sommige beginners spelen graag met wat zachtere tennisballen. Dit haalt een deel van de vaart uit het spel. Zelf zou ik altijd aanraden om met gewone, harde ballen te spelen. Dit dwingt je rustig en met een goede techniek te slaan.

Tennistas

Heb je een eigen racket, eigen ballen en tennis schoenen? Dan is een mooie tennistas ook geen overbodige luxe. Zelf heb ik een handige rugzak waar al mijn spullen precies inpassen. Handig als ik op de fiets of lopend naar de tennisbaan ga. Mijn man heeft een grotere tas waar meerdere rackets inpassen. Deze is minder praktisch op de fiets, maar hij heeft wel altijd al zijn rackets bij zich. De meeste beginners spelen met één racket en dus is een wat kleinere tas vaak voldoende.

Natuurlijk zijn er nog heel veel meer mooie, handige en leuke spullen te koop wanneer je net begint met tennissen. Ik ben heel benieuwd waar jij allemaal mee thuis gaat komen. Tennissen wordt nou eenmaal leuker en makkelijker als je het met de juiste materialen doet. Een goed excuus om eens flink te gaan shoppen dus 😉

Afbeelding: Miguel Teirlinck op Unsplash

1 reactie

Joris -

Is dit artikel toevallig reclame?

Reageer ook