fb
Damespraatjes Damespraatjes

Van DIT product had ik niet verwacht het als jonge moeder zo veel te gebruiken!

Als je net moeder bent, word je vanaf alle kanten overspoeld door goedbedoelde adviezen. “Je moet haar wel de hele dag een muts opdoen hoor’, “als ze ’s nachts huilt moet je absoluut geen oogcontact maken” en “die berg op haar hoofd kan je er nu wel afkrabben hoor”, zijn allemaal dingen die ik in de eerste maand als moeder te horen heb gekregen. Heel lief, maar écht nodig had ik ze niet. 

Goede adviezen

Toch zijn er ook adviezen waar ik wél wat aangehad heb. En deze kwamen over het algemeen van mijn moeder en mijn schoonzus (die tegelijk met mij zwanger was van haar tweede). Zo fijn, om adviezen te krijgen die je leven echt makkelijker maken. Toch zijn er ook dingen waar niemand je mee kan helpen. Het zijn de dingen waar je gaandeweg achterkomt en die iedere ouder anders doet. Eén van deze dingen was het bezoeken van feestjes en etentjes bij vrienden.

De reiswieg waar Sophia heel wat nachtjes in heeft doorgebracht

De reiswieg waar Sophia heel wat nachtjes in heeft doorgebracht

Overal slapen

Ik had nooit gedacht dat je met een baby’tje nog tot 3:00 uur op een verjaardagsfeestje kon staan. Maar geloof het of niet: wij deden het vrij regelmatig. We namen ons kleintje dan gewoon mee en maakten gebruik van de reiswieg van de kinderwagen. Wij hebben de Quinny Moodd (Rachel Zoe editie) en die heeft een inklapbare reiswieg. Zo kon hij makkelijk mee naar het feestje en lag Sophia altijd heerlijk te slapen als wij lekker met vrienden stonden te kletsen. Wanneer we naar huis gingen, legden we haar weer voorzichtig in haar Maxi-Cosi, klikten haar in de bakfiets en reden rustig naar huis. Thuis kon ze meteen haar bedje in. Ze heeft volgens mij nooit doorgehad dat ze stiekem best een leuke avond heeft gehad. Haha!

Reiswiegen

Ik had nooit verwacht dat ik de reiswieg van de kinderwagen zo vaak zou gebruiken. Niet alleen namen we hem mee naar feestjes, ook als ze bij opa en oma ging logeren of wanneer we op vakantie gingen, kon ze er goed in slapen. Zo had ze altijd haar vertrouwde wiegje bij zich en waren wij nooit afhankelijk van ons logeeradres.

Lieve (nieuwe) mama’s, ik heb één advies voor jullie. Bekijk eens wat reiswiegen. Ze maken het leven stukken makkelijker!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook