fb
Damespraatjes Damespraatjes

Vakantievriendinnen, leestip voor je dochter

Vakantieliefde” target=”_blank”>

vakantievriendinnen_gonneke_huizing.jpg
Bijna is het zover met de hele familie op vakantie. “Uren spendeer ik op de beach en in het zwembad. Het enige dat ontbreekt is een vakantievriendin. Jammer dat mijn boek over vakantievriendinnen al uit is. Dit boek is namelijk echt een aanrader voor de vakantie. Op de beach heerlijk lezen over het avontuur dat Daphne meemaakt.” De bijna 14-jarige Sianne las voor ons het boek Vakantieliefde” target=”_blank”>Vakantievriendinnen van Gonneke Huizing .

De 15-jarige Daphne is enig kind van al wat oudere ouders, die zij als overbezorgd en ouderwets in hun opvattingen ervaart. Ze is dan ook blij als ze tijdens de zomervakantie Chelsea (19) leert kennen. Chelsea woont op zichzelf, heeft veel geld en is daar gul mee, net als met het geven van complimentjes. Als Daphne al blijk geeft van twijfel over hoe dat allemaal kan, stopt ze dit snel weg: ze is te gelukkig met haar nieuwe vriendin. En wat de lezer veel eerder vermoedt dan de wat naieve Daphne: Chelsea is een zogeheten lovergirl, die hetzelfde doel nastreeft als de loverboys, namelijk jonge (kwetsbare) meisje tot prostitutie dwingen. Deel uit de serie ‘Life’*. Het verhaal is geschreven in vlotte taal en is toegankelijk voor een brede doelgroep, die zich gewaarschuwd mag weten voor de praktijken van lovergirls (en -boys!).

Sianne: “Het boek is uit de serie Life en hierin worden altijd bijzondere thema’s behandeld. Dit boek, Vakantievriendinnen,  gaat over lovergirls en -boys en eerdere boeken gingen over zwangerschap bij jongere meisjes (Babylove) en Verboden te Zoenen (verliefdheid op volwassenen).  Vakantievriendinnen leest lekker vlot, is spannend en je wordt er helemaal in meegezogen. Gelukkig loopt het boek goed af!!”

Gonneke Huizing
Gonneke Huizing is geboren in Groningen, waar ze nog steeds woont en werkt: eerst als docente op een middelbare school, nu als tekstschrijver. Daarnaast bezoekt ze ook regelmatig scholen om te vertellen over haar boeken. Net als Babylove, waren ook haar boeken Mes op de keel, Fluiten in het donker en 4 Love kerntitel voor de Jonge Jury. Mes op de keel werd destijds bovendien genomineerd.

Vakantieliefde” target=”_blank”>Vakantievriendinnen bestellen op Bol.com

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook