fb
Damespraatjes Damespraatjes

Vakantiepark Duitsland versus Vakantiepark België: welk vakantiepark kies jij?

Januari is de maand bij uitstek om vakantieplannetjes te maken. Om wat leuke reisstippen op de horizon te zetten. Een weekje naar de zon, een weekendje op een Waddeneiland of een midweek naar een vakantiepark in Duitsland. Of toch naar een vakantiepark in België? Wat kies jij?

Hoewel ik het heerlijk vind om stadjes en streken in Nederland te ontdekken, krijg ik er niet het echte vakantiegevoel door. Dat krijg ik als ik grens passeer. Neem nou België, nergens anders kun je lekkerdere biertjes drinken dan daar. Of die grote Vlaamse patatten die je uiteraard besteld in een frietkrot langs de kant van de weg. Een ander ideaal vakantieland is Duitsland. Eerlijk is eerlijk: ik heb Duitse roots, dus dat speelt zeker een rol, maar omg, die schnitzels die ze daar serveren zijn zo lekker. Dus wat ga ik doen in de voorjaarsvakantie? Vakantiepark Duitsland of wordt het Vakantiepark België?

Vakantiepark Duitsland

Wie op zoek is naar een leuke en gezellige gezinsvakantie is in Duitsland aan het juiste adres. In slechts een paar uurtjes tijd reis je vanaf Nederland naar de leukste plekken in Duitsland. Zes a zeven uurtjes sturen en je rijdt zo de drukste rotonde in Berlijn op. Auto parkeren en lekker het centrum in en de historie van de Duitse hoofdstad opsnuiven. Houd je van avontuur en een prachtige natuur? Dan zit je goed in bijvoorbeeld het Zwarte Woud. Voor een fijn wijntje en lekker eten kun je prima terecht bij de Moezel. Een vakantiepark in Duitsland is een prima plek om een paar dagen met het gezin te vertoeven.

Vakantiepark België

Maar België, dat is ook een super leuke bestemming. Het lijkt eigenlijk best veel op Nederland, maar het is toch net allemaal net even anders. Ik word al vrolijk van het taaltje met al die fantastische woorden. Bovendien kun je er prachtige fietstochten en wandelingen maken. Verblijven doe je in romantische hotelletjes, op een avontuurlijke campings of in een huisje op een Belgisch vakantiepark. Zo een met een enorm zwembadparadijs bijvoorbeeld. Weet je zeker dat je je kinderen zich prima vermaken en niet kunnen wachten om hun zwemkleding aan te doen. En je weet: als de kinderen het naar hun zin hebben, dan zijn de ouders ook blij.

Wat gaat het worden?

Okay. België of Duitsland? Whats it gonna be? Ik vind de natuur in Duitsland net even iets mooier en ik vind het land schoner. Maar: in België vind ik de restaurantjes en cafés weer leuker. De Man wil naar België omdat daar prachtige mountainbike trails zijn waar hij op zijn fiets kan losgaan, maar kijkt ook uit naar zo’n grote Wiener schnitzel. Hm! Lastige keuze. Of misschien toch niet. Misschien is het een idee om gewoon in het voorjaar naar België te gaan en in het najaar de koffers te pakken en neer te strijken op een vakantiepark in Duitsland. En wat we in de zomer gaan doen, daar gaan we nog even over nadenken, maar de eerste reisstippen schitteren nu aan onze horizon.

Weet jij al wat je deze zomer gaat doen? Een vakantiepark in Duitsland of België? Of iets heel anders? Laat het ons weten bij de comments onder dit artikel. Vinden we leuk :-).

Foto door Kai Pilger via Pexels

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Reageer ook