fb
Damespraatjes Damespraatjes

Paaseieren zoeken in het hooi en helpen melken tijdens een vakantie op de boerderij. Hier kan het!

vakantie op de boerderij

Onze kinderen zijn echte stadsmeisjes. Als we langs Amsterdam rijden roepen ze in koor: “Amsterdam, daar zijn wij geboren!”. Sinds we in Bussum wonen komen we er nog regelmatig en dat blijft onwijs leuk. Bussum is natuurlijk een écht dorp, maar landelijk is het zeker niet. Onze kinderen komen dan ook nauwelijks in aanraking met het platteland, dieren en de natuur. En hoewel ik zelf ook écht geen landelijke ambities heb, moet ik wel zeggen dat ik het heerlijk vind om buiten te zijn en de meiden te zien rondlopen op de boerderij. Van rennen over het erf tot helpen met het uitmesten van de stallen: zij vinden het heel erg leuk. Ward en ik fantaseren er regelmatig over; hoe zou het zijn om op een boerderij te wonen. Mijn hooikoorts en astma helpen deze droom snel aan duigen. Jammer! Maar daarom lijkt een vakantie op de boerderij mij des te leuker (met een goede portie allergie-pillen natuurlijk, haha!). 

Vakantie op de boerderij

Op zoek naar een gave boerderijvakantie, stuitte ik op FarmCamps. Via FarmCamps kun je met het hele gezin logeren op échte Nederlandse boerderijen. Slapen doe je in alle luxe, in een échte glamping tent. Deze zijn van alle gemakken voorzien, zodat je na een lange dag buiten heerlijk tot rust kunt komen. Sommige tenten hebben zelfs een eigen ligbad. Hoe lekker is dat? Alle FarmCamps boerderijen zijn uniek en hebben zo hun eigen karakter. Wel weet je zeker dat je altijd comfort, gastvrijheid en een vertrouwd gevoel kunt verwachten.

Glamping

Hoe jullie vakantie op een van de FarmCamps eruit ziet, kun je zelf bepalen. Zo kunnen de kinderen op stap met de boer, knuffelen met de dieren en spelen in de hooischuur. Als ouder kun je natuurlijk lekker meedoen met het programma, maar ook rustig een boekje lezen voor je luxe tent. Alles kan, alles mag. Als jullie maar genieten!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door FarmCamps (@farmcampsnl)

Paasweekend op de boerderij

Een leuk moment om een van de FarmCamps te bezoeken, is bijvoorbeeld met Pasen. Tijdens een lekker paasweekend weg kunnen jullie eieren zoeken in het hooi, misschien wel lammetjes of kuikentjes bekijken, uitgebreid brunchen op het erf en eventueel een bezoek brengen aan een plaatselijke kerk. Vraag de boer/boerin zeker naar de mogelijkheden, ze denken namelijk graag met jullie mee.

Een andere wereld

Als je in de stad woont of in een andere niet-landelijke omgeving, is het heel leuk om kinderen eens een andere kant van Nederland te laten zien. We hebben hier een grote en belangrijke agrarische sector en veel ‘stadse mensen’ (zoals ik, haha), hebben daar nauwelijks weet van. Waar komen die groenten op mijn bord precies vandaan, hoe vaak legt een kip een ei en hoe komt de melk uit de koe in mijn cappuccino? Allemaal vragen die je tijdens zo’n boerderijvakantie in Nederland centraal kunt stellen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door FarmCamps (@farmcampsnl)

Slecht weer

Een vakantie op de boerderij; is dat wel leuk als het regent? Wij zijn overtuigd van wel. In de luxe glampingtenten liggen spelletjes, waarmee je uren zoet bent. Zijn jullie niet van suiker? Ga dan juist lekker naar buiten in de regen. Heerlijk stampen in de modder of schuilen in de hooischuur of de stal. Vergeet bij regen ook zeker dat boek niet waar je al jaren niet aan toekomt. Dit is hét moment om er eens uitgebreid de tijd voor te nemen. Is het weer dusdanig nat of koud, dat je het niet zitten om met regen richting de boerderij te gaan? Dankzij de ‘Fijn Weer Garantie’ (van maart t/m oktober) mag je gratis omboeken. Kijk op de website van FarmCamps voor de voorwaarden.

Kortom: hoe leuk is dit voor de Pasen? Paaseieren zoeken op een echte boerderij; veel gaver dan dat gaat het wat mij betreft niet worden.

Afbeelding boven artikel: FarmCamps

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook