fb
Damespraatjes Damespraatjes

Vader opgepakte wildplasser (14) komt met schoonmaakspullen naar politiebureau

Het is een wonder dat mijn ouders mij als tiener nooit van een politiebureau hebben hoeven ophalen. Hoewel ik over het algemeen een brave puber was, kon ook ik zo mijn uitspattingen hebben. Stiekem drinken met vriendinnen, spijbelen van school en wildplassen na het uitgaan. Normaal gedrag voor een tiener, maar niet iedereen komt er ongestraft mee weg… Zo ook een 14-jarige jongen uit Leiden.

Piepjong en onder invloed

Het is zomer en dus geniet de jeugd van een welverdiende vakantie. Zwemmen, hangen met vrienden en lekker laat opblijven. Dat het soms ook minder gezellig kan aflopen, blijkt uit het verhaal van de Leidense politie. In de nacht van dinsdag op woensdag betrapten ze een 14-jarige jongen die tegen een deur van een woonhuis aan het plassen was. Hij bleek niet alleen piepjong, maar ook nog eens onder invloed van alcohol.

Schoonmaken

De agenten namen hem mee naar het bureau en belden de ouders van de jongen. Wat de vader vervolgens deed is geniaal: hij kwam met een spons, emmer en schoonmaakmiddel naar het bureau. Zijn zoon ging niet mee naar huis voordat hij zijn eigen urine van de deur had geschrobd.

Blij met zulke ouders

“Wij zijn blij met zulke ouders en zijn er van overtuigd dat dit beter werkt dan een bekeuring. De bekeuring gaat dan ook niet door. Hij mag nog wel naar HALT voor zijn alcoholgebruik. Wij denken dat het wel goed komt met deze jongen en dat wij hem voor de laatste keer zo hebben gezien” aldus Politie Leiden Noord.

Wat vind jij?

Wat vind jij van de actie van de vader? Zou jij het zelf ook zo oplossen of kies je voor een andere aanpak? Praat met ons mee in de comments onder dit artikel.

Reageer ook