fb
Damespraatjes Damespraatjes

Voor de ultieme moeder-dochtertrip hoef je het land niet uit: Sandra en Mara spelen toerist in eigen stad en gaan los in Amsterdam

“Wordt het Rome, Parijs of toch Londen?” stuur ik in een appje naar mijn moeder. “Lastig! Het is allemaal zo leuk. En zo duur… Wat dacht je ervan om een dagje Amsterdam te doen?” Een dagje Amsterdam… Leuk idee hoor, maar hier woon ik al. En toerist in eigen stad spelen? Is dat wel leuk? Ja, dat is het zeker! Vooral als je eens wat dingen doet die je normaal gesproken niet doet. Zoals een bezoekje brengen aan het prachtige Inter Continental  Amstel Amsterdam, beter bekend als het Amstel Hotel. 

Madame Tussauds, alle prachtige musea aan het Museumplein, de Bijenkorf, de Wallen, de Pijp, de 9 straatjes en de Jordaan… Amsterdam is een hele veelzijdige stad waar echt voor iedereen wat te beleven is. Het is dan ook niet gek dat de stad werkelijk overspoeld wordt door toeristen uit buiten- en binnenland. Uit onderzoek is gebleken dat deze toeristen bijna allemaal dezelfde routes lopen en dezelfde wijken en attracties bezoeken. Door deze routes te kennen, kan je er ook voor kiezen deze plekken te ontwijken. En dat is precies wat wij gaan doen!

13:00 uur: Verzamelen bij het Amstel Hotel 

Het Amstel Hotel is een prachtig hotel en het is dan ook zeker de moeite waard hier eens naar binnen te lopen. Ook als je er niet overnacht ben je hier van harte welkom voor een kop koffie, lekkere lunch of uitgebreid diner. Veel mensen vinden het spannend om zomaar zo’n chique hotel binnen te stappen, maar dat is echt nergens voor nodig! Alleen binnenstappen en wat foto’s maken kan natuurlijk ook, maar het is wel zo netjes er dan ook wat te drinken.

Zoover 3

14:00 uur: Wandeling langs de Amstel en bezoek Hermitage

Zomers is de Amstel een bruisende plek. Bootjes vol met vrolijke mensen geven de rivier kleur en warmte. In het najaar ziet het er heel anders uit, maar zeker niet minder mooi. Wij lopen van het Amstel Hotel, langs Koninklijk Theater Carré, steken de Magere Brug over, maken vanaf de Blauw Brug een mooie foto en lopen door naar de Hermitage. Een prachtig museum dat (over het algemeen) een stuk minder druk is dan de musea rond het Museumplein. Een bezoek is zeker de moeite waard en wij doen dit dan ook!

Zoover 4
Zoover 5

16:00 uur: Afternoon Tea bij het Amstel Hotel

Normaal gesproken zijn Sandra en ik nogal van de wijn en het borrelen. Maar, nu ik zwanger ben en wijn (helaas) niet zo’n goed idee is, worden we creatief in het bedenken van andere dingen. Tijdens mijn vorige zwangerschap deden we een high tea (ook wel afternoon tea genoemd) in The Dutchess. Dit was super leuk en daarom doen we dat ook nu in het Amstel Hotel. De Royal Afternoon Tea bestaat uit vier theeën en vier begeleidende gangen. Je begint met hartige gerechten en eindigt met zoete lekkernijen. Alles wordt in het Amstel Hotel bereid, door hun eigen patissier. Het unieke aan deze high tea is dat alle hapjes en thee op elkaar zijn afgestemd. Een hele bijzondere ervaring dus! Mag en wil je wel graag alcohol drinken? Dan is het zeker een prachtige toevoeging om er een glas Prosecco of Champagne bij te drinken. De Afternoon Tea eindigt om 18:00 uur.

Zoover 1

Een 9 op Zoover

Na de high tea gaan wij lekker naar huis. Ik haal mijn kleintje op van de crèche en Sandra gaat weer richting Hilversum. De volgende keer willen we graag ook een overnachting in het Amstel Hotel boeken! Ook dit schijnt een zeer unieke ervaring te zijn. Ik heb even op Zoover gekeken en hier krijgt het Amstel Hotel een 9 en wordt omschreven als ‘Fenomenaal’. Na wat ik vandaag heb gezien kan ik me helemaal voorstellen waarom.

Schermafbeelding 2018-11-30 om 09.59.05

Praat mee!

Lijkt dit jou ook een leuk programma voor een moeder-dochter dag in Amsterdam? Of zou je liever andere dingen willen doen? Praat met ons mee in de comments onder dit artikel. Vinden we gezellig 🙂

2 reacties

Debby -

Klinkt super gezellig. Was het allemaal wel een beetje betaalbaar? Als mijn dochter ouder is, dan lijkt dit mij ook wel leuk idee, om te doen.

mara -

Hoi Debby,

Het leuke aan deze dag, is dat je het zo gek kunt maken als je zelf wil 🙂 De wandeling langs de Amstel is natuurlijk helemaal gratis. Voor de Hermitage betaal je (als je naar alle tentoonstelling wil) € 25 per persoon. De High Tea in het Amstel Hotel kost € 49,50 per persoon. Wij waren € 75 per persoon kwijt en dan hadden we echt een super middag.

Vind je de High Tea wat te duur? Dan kan je er altijd gewoon een kop koffie gaan drinken, met een lekker taartje erbij. Dan kan je wel van de mooie plek genieten, maar ben je een stuk minder geld kwijt.

Ik hoop echt dat we je hebben geïnspireerd dit later met je dochter te doen! Het is geweldig 🙂

Liefs,
Mara

Reageer ook