fb
Damespraatjes Damespraatjes

Ultiem ontspannen in één weekend

Dit is nou echt zo’n net niet periode. Het is geen zomer meer, maar de feestdagen zijn ook nog zeker een maand bij ons vandaan. Het is een beetje saai, maar er hangen ook voordelen aan. Zo kan je je nu helemaal op je gezondheid richten! Geen onverstandig idee als je je bedenkt dat over een aantal weken de pepernoten en kerstkransjes je om te oren vliegen. Een goede manier om weer even in dat ritme te komen is een ultiem ontspannen weekend inplannen. Eén weekend waarin jij je alleen maar op jezelf richt. Ontspannen en ontgiften. En zo doe je dat:

Stap 1: Hou je weekend vrij

Plan één weekend helemaal niks in. Geen sportwedstrijden, etentjes,  sociale verplichtingen, boodschappen doen, grasmaaien, oude kranten weggooien… Helemaal niks!

Stap 2: Breng de kinderen naar opa en oma

Kinderen zijn leuk, maar soms is het ook fijn om wat tijd voor jezelf te hebben. Breng ze onder bij opa en oma of vriendjes. Vinden ze waarschijnlijk helemaal niet erg! Zo heb jij (eventueel samen met je partner) het rijk voor je alleen.

Stap 3: Schakel je telefoon uit 

Echt doen! Als er iets met de kinderen is, weten ze je echt wel te vinden. Je bent niet onmisbaar en dat vergeten sommige vrouwen nog weleens.

Stap 4: Gooi je ijskast vol met groente en fruit

Tijdens een detox is het belangrijk om gezond te eten en te drinken! Verban voor een weekend al het vlees, brood, pasta, yoghurt enzovoorts uit je huis en leef alleen op groente en fruit.

Stap 5: Boek een massage

Ontspannen is heel belangrijk, dus dit is de enige activiteit die je mag inplannen. Ook een bezoekje aan de nagelsalon of zonnestudio is toegestaan.

Stap 6: Maak een lijst van alle films/boeken die je nog wil zien/lezen

Nu je rust en een goedgevulde ijskast hebt is het tijd om te niksen. Je hebt vast wel boeken en films waar je maar niet aantoe kwam. Maak een lijst en werk hem af.

Stap 7: Ontspan!

Lig je? Geen telefoon? Geen kinderen? Een gezond smoothie in je hand? Heel goed! Nu ook snel je computer weg… En waag het niet om van dit plan af te wijken 😉 Laat je ons maandag weten hoe het is gegaan?

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook