fb
Damespraatjes Damespraatjes

Uitgerust aankomen op plaats van bestemming? 7 gouden tips!

Op internet zie ik regelmatig foto’s van Paris Hilton of Kim Kardashian voorbijkomen. Met een luxe privé-jet vliegen ze van het ene sexy oord naar de andere hippe badplaats. Na aankomst maken ze een korte stop in het hotel en dompelen zich daarna direct onder in het locale nachtleven. Zonder ook maar een wal, zwarte kring of vermoeidheidsvlekje te bekennen. How do they do it?! 

Oke, oke… Dat deze dames in de lucht een first class treatment krijgen is wel duidelijk. Tot bed omtoverbare stoelen, gezonde maaltijden, luxe smeerseltjes en een masseur voor one the road. Voor mij, als niet-multimiljonair, zijn alle eerder genoemde vormen van luxe in de lucht vrijwel onbereikbaar. Deze vakantie ging ik dus opzoek naar alternatieven. Guess what? Na een vlucht van vijf uur stond ik diezelfde avond te stralen als een Egyptische prinses. Hier mijn tips:

1. Drink veel water tijdens het vliegen
Door de droge lucht in het vliegtuig droog je snel uit. Dit kan resulteren in een droge huid, rode ogen en hoofdpijn. Drink ieder uur minstens een glas water en vermijd alcohol. Als je veel water drinkt ben je ook sneller geneigd frisdrank en sappen te laten staan. Deze bevatten vaak veel suiker en zijn dus eigenlijk nooit goed voor je.

2. Pak een klein toilettasje in je handbagage 
Bij veel drogisterijen verkopen ze kleine flesjes en potjes. Vul deze met een lekkere bodycream, hydraterende gezichtscrème en handcreme. Ook is het fijn om je tandenborstel en een kleine tube tandpasta bij je te houden, niks is vervelender dan een vieze vliegtuig adem. Ook een kleine deo en een parfum testertje zijn geen overbodige luxe.

3. Extra outfit
In het vliegtuig worden mijn kleren altijd snel vies. Schiphol is al niet de meest hygiënische plek ter wereld en ook het vliegtuig is een verzamelplaats van vieze plekjes. Tijdens het eten valt er bij mij vaak meer in mijn schoot dan in mijn mond en voel ik me vaak erg vies na een lange vlucht. Trek vlak voor het landen snel een schone onderbroek, fris shirtje en (als je aankomt in een warm land) een korte broek aan. In combinatie met het toilettasje van tip 2 voel jij je bijna als nieuw.

4. Pak je rust
Dat je in het vliegtuig vaak veel films  tot je beschikking hebt is leuk, maar niet bevorderlijk voor je “look and feel”. Sluit je ogen zo veel mogelijk en probeer lekker in slaap te vallen. Dit scheelt een heel stuk vermoeidheid als je aankomt. Let wel op, laat iemand je minstens een uur voor het landen wakker maken. Je hebt dan voldoende tijd om een glas water te drinken, iets kleins te eten en een beetje naar buiten te kijken. Van slaapdronken naar je koffers zoeken wordt ook niemand vrolijk.

5. Get over it!
Het klinkt misschien een beetje hard, maar ben je moe? Get over it! Geniet na aankomst van alles wat de bestemming te bieden heeft, ook al is dit niet direct van positieve invloed op je humeur. Positiviteit geeft niet alleen jezelf kracht en energie, maar ook de mensen om je heen. Zo wordt die chagrijnige douane medewerker een stuk minder vervelend en de hete taxi veel luchtiger.

6. Ga uitgerust op reis
Pak voordat je op vakantie gaat al een goede nacht slaap. Paspoort op je nachtkastje laten liggen, al je strings over de bagageband of je nieuwe parfum laten vallen? Met 2 uurtjes extra slaap kan je het 20 keer zo goed aan!

7. Probeer voor een paar tientjes meer extra beenruimte te boeken
Business class is de droom voor elke reiziger. Helaas is dit weer zoiets wat gewoon niet voor iedereen is weggelegd. Gelukkig spelen veel vliegmaatschappijen momenteel in op de crisis en gaan voor een tussenstapje, iets minder luxe dan business, iets luxer dan economy. Voor een paar tientjes meer heb je vaak al een upgrade!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Jaymie -

Fijne tips Mara! Ik ga volgende week op vakantie dus ben ook bezig met mentale en fysieke voorbereidingen haha. Ik trek ook altijd mijn meest comfi outfit aan, iets minder classy maar wel comfortabel. Verder waar ik ook niet zonder mee vertrek zijn mijn vliegoordopjes. Ik heb soms nog weleens last van mijn oren, maar ook echt ideaal dat ze geluid dempen van huilende kindjes. Ik gebruik flyfit van alpine, aanradertje. Ik vlieg niet naar Egypte en word ook geen prinses, maar een stralende shining star op de Canarische eilanden zie ik ook wel zitten! 😀

Reageer ook