fb
Damespraatjes Damespraatjes

Twijfel je tussen de trein, bus of vliegtuig? Deze zoekmachine laat zien wat de beste reisoptie is!

Reizen is een van mijn aller grootste hobby’s. Van de eerste oriëntatie op een bestemming tot het veilig thuiskomen: van ieder onderdeel geniet ik echt intens. Als ik er zo over schrijf gaat het absoluut weer kriebelen… Haha! De vraag is alleen: waarheen? En wanneer dat besloten is, volgt automatisch de vraag hoe we daar moeten komen.

Tegenwoordig zijn er tal van reismogelijkheden. Je kunt kiezen voor de auto, maar soms is de trein, bus of het vliegtuig handiger. En niet zelden is dit ook goedkoper! Om de juiste beslissing te nemen moet je dus je onderzoek doen. En dat onderzoek doen loont, want door een slim vervoersmiddel te kiezen, kan je enorm veel geld besparen.

Dat onderzoeken, hoe doe je dat?

Vroeger startte ik na het boeken van een hotel direct met Googelen. Ik bekeek welke reismogelijkheden er allemaal waren en zette ze in een Excel-bestand. Hier zette ik bij wat de kosten en de verwachtte tijden van de reis zouden zijn. Na een uur zoeken had ik zo goed als alle opties op een rij gezet en maakte ik een keuze.

Kan dat nou niet sneller?

Dat kan absoluut, kwam ik laatst achter. Ken je Omio? Dit is een zoekmachine waarin je alleen je vertrekplaats en bestemming invoert en je dan in één keer laat zien wat de reismogelijkheden zijn, wat ze kosten en wat de reistijd is. Je kan zo heel makkelijk zien of je het beste met de trein, bus of het vliegtuig kunt gaan.

Bijvoorbeeld: je wilt samen met je man een romantisch weekendje naar Parijs. Jullie willen niet zelf rijden, parkeren in Parijs is tenslotte een gedoe. Je voert in Omio in dat jullie met z’n tweeën naar Parijs willen en geven aan wanneer jullie gaan. Omio laat dan zien dat de goedkoopste optie het nemen van de bus is (€ 104,00 een retour voor jullie samen), maar dat je er dan wel 8 uur over doet. De snelste optie is het nemen van het vliegtuig, je vliegt in 1:20 uur van Amsterdam naar Parijs. Een retourtje kost € 380. Jullie kunnen ook in de trein stappen, deze rijdt in 3:18 uur van Amsterdam naar Parijs en dit kost voor jullie samen € 484. Wat kiezen jullie?

Super handig

Super handig he? Zo makkelijk was het kiezen van een vervoersmiddel nog nooit. Ik ga Omio zeker gebruiken bij het boeken van mijn trips. Nooit meer lang zoeken, altijd weten wat het snelste is en waar je de beste deal kunt krijgen. Zo houd je meer tijd en geld over voor hetgeen er echt toe doet: de vakantie!

Zou jij Omio gebruiken bij het boeken van een reis? Waarom wel of waarom juist niet? We zijn heel benieuwd!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook