fb
Damespraatjes Damespraatjes

TV boven ophangen, of neerzetten op een TV-meubel? Zo maak je de keuze!

Toegegeven, ik vind het heerlijk om in bed een leuke film of serie te kijken. Zonder een bak chips uiteraard, want ja, die kruimels… De slaapkamer is sowieso een plek waar veel mensen toch wel een extra scherm hebben staan, of hangen. Echter, de keuze tussen het ophangen van de TV aan de muur of het neerzetten op een design TV-meubel is er wel eentje om even goed over na te denken. TV boven ophangen, of neerzetten op een TV-meubel? Zo maak je de keuze!

Ophangen aan de muur: praktisch en ruimtebesparend

Een van de belangrijkste voordelen van het ophangen van een TV is ruimtebesparing. Vooral in kleinere slaapkamers is het goed om de grond vrij te houden. Hierdoor wordt de kamer minder vol, wat zorgt voor meer bewegingsruimte, wel zo fijn. Bovendien kan het ophangen van de TV aan de muur bijdragen aan een strak en modern uiterlijk, vooral als de kabels netjes zijn weggewerkt. Het geeft misschien zelfs wel een klein beetje een bioscoopgevoel aan de kamer.

Hoewel het ophangen van een TV aan de muur dus best wel een aantal voordelen heeft, zijn er ook enkele nadelen. Het ophangen kan ingewikkeld zijn, vooral als je niet bekend bent met het monteren van elektronica. Bovendien zijn er blijvende gaten in de muur nodig om de beugel te bevestigen, wat een nadeel kan zijn als je van plan bent om zo nu en dan je slaapkamer helemaal om te gooien.

Neerzetten op een TV-meubel: flexibel te verplaatsen en stijlvol

Het plaatsen van een TV op een stijlvol TV-meubel of design dressoir, biedt  flexibiliteit als je met regelmaat de boel een andere look wilt geven. Je kunt het meubel namelijk eenvoudig verplaatsen en herindelen, zonder blijvende sporen achter te laten. Er zijn tal van ontwerpen beschikbaar, van rustiek hout tot modern glas en metaal. Je kunt zeker iets vinden dat past bij de stijl en inrichting van jouw slaapkamer.

Het neerzetten van een TV op een meubel kan ook enkele nadelen hebben. Een TV-meubel neemt natuurlijk ruimte in op de vloer, wat vooral problematisch kan zijn in kleinere slaapkamers. Bovendien kunnen kabels en draden zichtbaar zijn, tenzij je extra moeite doet om ze netjes weg te werken. Mijn tip: bind alles zo goed mogelijk bij elkaar met tie wraps, zodat het geen spaghetti van kabels wordt. Niets is namelijk irritanter dan dat!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door JUST by spectral (@just_by_spectral)

Persoonlijke voorkeuren kunnen verschillen

Als je een beslissing wilt nemen om een TV op te hangen of neer te zetten, is het handig om al het bovenstaande in overweging te nemen. Kijk goed naar de beschikbare ruimte, de algehele inrichting van de slaapkamer en je persoonlijke voorkeur voor stijl en functionaliteit. Als ruimtebesparing en een strakke uitstraling belangrijk voor je zijn, kan het ophangen van de TV aan de muur de juiste keuze zijn. Als je daarentegen meer flexibiliteit wilt en de mogelijkheid om te spelen met de inrichting, kan een TV-meubel de betere optie zijn.

Heb jij een TV op de slaapkamer? Zo ja, hangt deze aan de muur, of staat ‘ie op een meubel? We lezen het graag in de comments!

Afbeelding: Karolina Grabowska – Pexels

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over!

1 reactie

Joris -

Derde optie: ophangen boven een meubel. Werkelijk prachtig.

Reageer ook