fb
Damespraatjes Damespraatjes

Turner Yuri van Gelder geschorst van Spelen om drankgebruik

Turner Yuri van Gelder mag zijn Olympische Spelen in Rio niet vervolgen. In de nacht van zaterdag op zondag heeft hij het Olympisch dorp verlaten en toen alcohol gedronken. Hij keerde pas zondagochtend in de vroege uurtjes terug. Van Gelder had hiervan geen toestemming gekregen.

Nederlandse sporters mogen tijdens de Spelen geen alcohol drinken. Het NOC NSF nam deze schending van de regels dan ook niet licht op: Yuri doet niet meer mee. En dat terwijl hij zich nog had geplaatst voor het finale nummer aan de ringen.

Chef de mission Maurits Hendriks zei er het volgende over:

“Ik vind het vreselijk voor Yuri, maar dit gedrag is ontoelaatbaar. Dat hoort niet bij deelname aan de Olympische Spelen of welk sportevenement dan ook. Sportief is dit een aderlating, maar bij een dergelijke overtreding van de geldende waarden binnen TeamNL hebben we geen andere keuze.”

“We staan voor samen excelleren met respect voor alle afspraken en regels. Onze sporters hebben een voorbeeldrol en daar past dit gedrag absoluut niet bij. We hebben Yuri erop aangesproken en hij heeft toegegeven dat hij die ochtend pas is teruggekeerd in het dorp. Yuri heeft ons geen andere keuze gelaten”.

In 2009 werd van Gelder ook al eens geschorst wegens cocaïne gebruik.

Wat vinden jullie van de schorsing? Terecht of overdreven?

Reageer ook