fb
Damespraatjes Damespraatjes

Tuingereedschap mooi opbergen? Zo doe je dat!

Groene vingers kun je binnen dit Jan-Steen huishouden niet vinden! Gelukkig is het ook niet nodig aangezien we geen tuin hebben, maar slechts een dakterras vol stenen. Heb je wel een mooie tuin, zoals de andere dames van onze redactie, dan loont het wel om de gereedschappen die worden gebruikt voor het onderhoud ervan, een eigen plekje te geven. Tuingereedschap mooi opbergen? Zo doe je dat!

Ruimte vrij maken

Tuingereedschap neemt best wat ruimte in, dus als je het mooi wilt opbergen dan moet je hier plaats voor maken. Omdat je vaak met elektrische apparaten te maken hebt, of apparaten die kunnen gaan roesten, is het zaak dat je een overkapte plek hebt waar je alles kunt ophangen of neer kunt zetten. Een schuur, garage of bijkeuken is hier uitermate geschikt voor. Misschien moet je wel wat oude spullen weg doen, zodat er meer ruimte vrij komt. In onze schuur zou het bijvoorbeeld op dit moment niet passen, aangezien er een aantal fietsen in staan, mijn oude Backstreet Boys verzameling er ligt en nog wel wat meer troepjes en dingetjes. Wel een mooi moment voor iedereen om alles eens na te lopen dus als je plaats wilt maken voor gereedschap. Alles wat niet meer wordt gebruikt kan mooi de kliko in, of naar een andere bestemming zoals de kringloopwinkel. Loop meteen eens door de tuin heen en vervang indien nodig hier en daar wat oude bloembakken en de tuinverlichting (als deze minder goed werkt of gedateerd is).

Ophangsystemen zijn er genoeg

Als je je gaat verdiepen in ophangsystemen, dan kom je er al snel achter dat er een heleboel verschillende soorten zijn. Welke nou het beste is voor jou, hangt van een aantal dingen af. Voordat je een besluit neemt is het goed om te letten op de afmeting van de houder. Je moet natuurlijk wel voldoende ruimte hebben aan de muur om alles te kunnen monteren. Daarnaast is het ook van belang dat je kijkt naar de samenstelling van het ophangsysteem. Hoeveel haakjes moet je hebben, hoe zit de rails in elkaar enzovoorts. Tenslotte is het goed om de bevestigingsmogelijkheden onder de loep te nemen. Sommige houders monteer je met spijkers, waar anderen met zelfklevend materiaal prima blijven hangen. Dit laatste houdt over het algemeen wel minder gewicht, dus dit is wel iets om rekening mee te houden.

Soort bij soort

Om er zeker van te zijn dat je direct het goede tuingereedschap pakt voor een bepaalde klus, is het een goed idee om alles wat bij elkaar hoort dan ook bij elkaar op te bergen. Je kunt voor het overzicht ook stickers plakken bij de verschillende soorten zodat iedereen die in de tuin wil werken precies weet waar hij of zij moet zijn. Wel handig als je meteen kunt pakken wat je nodig hebt. Zorg er overigens altijd voor dat ‘gevaarlijk’ gereedschap goed is afgedekt en zeker niet bereikbaar is voor kinderen.

Hoe berg jij jouw tuingereedschap op? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Afbeelding:  Kenny EliasonUnsplash

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Reageer ook