fb
Damespraatjes Damespraatjes

Trouwkaarten maken: zo pak je dat aan!

5 september 2020; mijn trouwdag. Ik kan het me nog als de dag van gisteren herinneren en ik kijk vaak met veel plezier terug in ons trouwalbum. Wat ik leuk vind, is dat ik niet alleen dat album heb bewaard, maar ook de uitnodigingen, menukaarten, enzovoorts. Ik weet nog goed dat mijn man al die dingen destijds de grootste onzin vond. Inmiddels is hij heel blij dat we zo veel liefde in onze stationairy (drukwerk) hebben gestoken. In die tijd heb ik heel wat geleerd over het organiseren van een huwelijk en trouwkaarten maken. Ik deel graag mijn tips. Trouwkaarten maken: zo pak je dat aan!

Gastenlijst en adressen

Voordat je met de trouwkaarten aan de slag kunt, is het goed om helder te hebben naar wie je deze kaart allemaal wilt sturen. Stel dus vooraf een gastenlijst op en begin met het verzamelen van adressen. Zo weet je precies hoeveel kaarten je nodig hebt en dat is fijn als je werkt met een budget. Het verzamelen van de adressen kan via WhatsApp of de mail, maar er bestaan ook speciale online tools voor.

Thema of stijl van jullie huwelijk

De volgende stap is het bepalen van de stijl of het thema van jullie huwelijk. Wij vinden het altijd heel erg leuk om te zien als dit thema tot in de puntjes is doorgevoerd. Ook de gasten kunnen hier rekening mee houden bij het kiezen van hun kleding voor de grote dag. Leuke thema’s zijn bijvoorbeeld: vintage, boerenbruiloft, bohemian, Italiaanse bruiloft, secret garden, nautisch of winter wonderland.

Doorvertalen naar huisstijl

Als je een thema of stijl hebt vastgesteld, kun je dit doorvertalen naar al het drukwerk (zoals uitnodigingen, menukaarten, bedankkaarten) voor jullie huwelijk. Kies ook hierbij voor één stijl. Dit maakt het één mooi geheel en het zorgt ervoor dat gasten weten wat ze te wachten staat. Ook voor jezelf is het fijn: je hoeft niet bij elk kaartje opnieuw na te denken over de look and feel ervan.

Wanneer versturen?

Voor een uitnodiging geldt vaak: hoe eerder hoe beter. Wij hebben voor zowel de zomer van 2024 als die van 2025 al trouwuitnodigingen liggen. Als je wil dat alle gasten van je lijst aanwezig zijn, kun je er maar het beste zo vroeg mogelijk bij zijn. Als je nog niet alle details voor jullie grote dag duidelijk hebt, maar wel graag wil dat mensen hun agenda vast blokkeren, kun je save the date kaarten sturen. De uitgebreide uitnodiging kan dan later komen. Wees met die uitnodiging ook niet te laat. Stuur hem het liefst niet later dan zes weken voor de grote dag naar je gasten. Hier zet je natuurlijk de datum en jullie namen op, maar ook het programma, de dresscode en eventuele (cadeau)wensen. Vermeld ook wie de weddingplanner of ceremoniemeester is.

Vergeet de bedankkaartjes niet!

Willen jullie na de grote dag jullie gasten graag nogmaals bedanken? Dan zou je een bedank kaartje kunnen sturen. Laat deze tegelijk drukken met het andere drukwerk. Dit scheelt vaak in de kosten en je hebt de huisstijl dan toch bij de hand.

Praat mee over trouwkaarten maken

Wanneer gaan jullie trouwen? En welke stijl vinden jullie mooi voor het trouwkaarten maken? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we gezellig.

Bovenste afbeelding: Unplash+

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over!

1 reactie

Joris -

Dus bottom line: goed voorbereiden, op tijd en consistent. Dat is universeel en een goed idee voor heel veel in het leven.

Reageer ook