fb
Damespraatjes Damespraatjes

Trouwen of gewoon even wegdromen? Dit zijn de mooiste trouwjurken!

Kennen jullie het programma ‘Say Yes to the Dress!’ op TLC? Het is één van mijn favorieten. Het gaat over een Amerikaanse bridalshop waar de meest uiteenlopende bruidjes een keuze proberen te maken tussen duizenden geweldige jurken. Als ik dat programma kijk ben ik zo ontzettend jaloers op die vrouwen met de jurken, dat ik mijn vriend bijna zelf ten huwelijk zou vragen. Oke, dat ga ik niet doen. Maar die jurken… Het is het bijna waard. 

Door het vele kijken naar dit soort programma’s kan ik mezelf inmiddels wel expert op het gebied van trouwkleding noemen. Geef mij een merk, ik vertel je de ontwerper. Vertel mij over je wedding venue, ik zoek er een geschikte jurk bij. Mocht ik ooit stoppen bij Damespraatjes, dan is het waarschijnlijk om later wat met bruidsjurken te gaan doen.

Gezien mijn passie heb ik een aantal van mijn favorieten voor jullie op een rijtje gezet. Ook staat er per jurk bij voor welk lichaamstype hij geschikt is. Want ook met bruidsjurken is het heel belangrijk om rekening te houden met je lichaamstype. Hierbij wat handige tips:

Plank

Kenmerken: Schouders en heupen hebben dezelfde breedte. Smalle heupen, platte billen en slanke benen.

Jurk: Neem een jurk met veel volume, zoals een prinsessenjurk of een A-lijn jurk. Deze jurken zitten wat strakker om je middel en lopen wijd uit.

Jurk plank

Appel

Kenmerken: Slanke benen en platte billen. Vollere buik met brede schouders.

Jurk: Ga voor een jurk die mooi wijd uitloopt, zodat je je buik een beetje kan maskeren, zoals een Empire-model. Ook een korte jurk kan je met die slanke benen goed hebben!

Jurk appel

Peer

Kenmerken: Smalle schouders en wat bredere heupen. Je taille is slank en je borsten zijn wat kleiner.

Jurk: In een strapless jurk met lang lijfje accentueer je je slanke bovenlijf.

Jurk peer

Zandloper

Kenmerken: Je hebt een smalle taille, volle billen en volle borsten.

Jurk: Jouw lichaam kan een wat strakkere jurk prima aan! Wil je graag je mooie ronde billen en slanke taille accentueren? Ga dan bijvoorbeeld voor een zeemeerminnen jurk.

Jurk zandloper

Atletisch

Kenmerken: Je bent sportief gebouwd en hebt gespierde armen en benen. Je schouders zijn wat breder. Je heupen, billen en benen smaller.

Jurk: Ga voor een halter-jurk om het atletische in je schouders wat ’te breken’.

Jurk atlethisch

De prachtige jurken in dit artikel zijn afkomstig van onder andere de merken Pronovias. Ook de jurken van Ladybird zijn ideaal om even lekker bij weg te dromen.

Wat is jouw favoriet?

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook