fb
Damespraatjes Damespraatjes

Top Wijf: Renate (18)

renate.jpg
Damespraatjes heeft bewondering voor sterke en onafhankelijke vrouwen. Zodra deze zogeheten ‘ Topwijven’ ook nog gaan ondernemen, zijn wij heel enthousiast en willen dit graag met jullie delen!!
Via een persbericht werden wij enthousiast over SatinSleepers, een webshop met satijnen kussenslopen. De online winkel bleek opgericht te zijn door 18-jarige Renate Veugen. Damespraatjes heeft Renate geïnterviewd over haar grootste passies: beauty en ondernemen.

Hoe kwam je op het idee om SatinSleepers op te richten?

Via mijn zus kreeg ik te horen dat satijnen kussenslopen vele voordelen bieden voor het haar en de gezichtshuid. Aangezien lichamelijke verzorging ook een soort passie voor me is, kon ik deze tip natuurlijk niet zomaar links laten liggen. Na een klein onderzoek op internet kwam ik al snel achter de vele voordelen die satijn voor mijn uiterlijk zou bieden. Vandaar dat ik op mijn fiets naar de lapjesmarkt in de stad reed om een lap satijnen stof te kopen en daar mijn eigen primitieve kussensloop van te naaien. Ik had één nacht op de satijnen sloop geslapen en de volgende dag kreeg ik van drie meiden uit mijn omgeving te horen ‘dat mijn haar zo glansde’ en waardoor dat toch kwam. Zo ben ik aan mijn eerste drie klanten voor SatinSleepers gekomen. Ik kwam erachter dat naast mijn vriendinnen veel meer mensen geïnteresseerd waren in de satijnen kussenslopen en richtte mijn eigen webshop op. Dit was voor mij de kans om mijn twee passies, ondernemen en beauty, te combineren.

Op wat voor manier steunen je ouders/vrienden/broertjes en zusjes je in de onderneming?

Mijn ouders zijn zelf helemaal niet zo ondernemend, dus het is niet zo dat ik met mijn vragen bij mijn ouders kan aankloppen. Ondanks dat is het wel zo dat mijn ouders en mijn twee oudere zussen  het heel leuk vinden waar ik mee bezig ben en mij proberen te helpen daar waar ze kunnen. Mijn vrienden vinden het ook allemaal erg leuk en interessant, meestal zijn mensen heel verrast als ze horen wat ik voor werk doe. Ik vertel het ook niet zo snel aan leeftijdsgenoten, alleen als het ter sprake komt of ik bezig ben met netwerken.

Hoeveel tijd steek je wekelijks in het onderhouden van je webshops?

Die vraag kan ik niet direct beantwoorden. Eigenlijk ben ik 24/7 met mijn webshops bezig. Het is gewoon een deel van mij. Ik vind het al vervelend als ik een paar uur achter elkaar mijn social media, mail of bankrekening niet kan checken, eigenlijk heb ik die ook altijd standaard aanstaan. Als ik niet bezig ben met het versturen van pakjes, het mailen van klanten of het bijhouden van de administratie, dan ben ik wel aan het twitteren om nieuwe (zakelijke) contacten op te doen en de webshops bekender te maken. Tussendoor moet ik zorgen dat ik mijn studie bijhoud en mijn tentamens haal, maar dat gaat me gelukkig nog goed af. Aangezien ik Bedrijfseconomie studeer en vakken volg als ‘Financial Accounting’, ‘Fiscale economie’ en ‘Marketing’ kan ik de dingen die ik leer meteen toepassen, dat vind ik het leukst aan mijn studie.

Heb je naast ondernemen ook nog andere hobby’s?

Mijn passies zijn ondernemen en beauty. Hiernaast interesseert mode mij ook heel erg. Ik vind het belangrijk en leuk om jezelf goed te verzorgen en te presenteren. Verder zijn mijn hobby’s dansen, uitgaan en gewoon leuke dingen doen met vrienden. Ik hou van gezelligheid en vind het heerlijk om ’s avonds na een dag ‘werken’ lekker de stad in te gaan.

Jullie verkopen momenteel alleen de kussenslopen. In het gastenboek zag ik dat veel enthousiaste klanten naast een kussensloop ook graag een dekbedovertrek zouden willen. Gaan jullie hier in de toekomst op in spelen of laten jullie het voorlopig bij de kussenslopen?

De satijnen kussenslopen zijn echt een beauty product. De vele voordelen die dit product voor het haar en de gezichtshuid biedt maken dit product bijzonder. Dekbedovertrekken daarentegen zullen nooit zo veel voordelen kunnen bieden als de kussenslopen. Natuurlijk is een bijpassend dekbedovertrek wel erg leuk en dat zou inderdaad een goede reden zijn om in de toekomst ook dekbedovertrekken te verkopen. Het is een idee voor de toekomst, op dit moment ben ik druk bezig met het restylen van mijn tweede (nieuwe) webshop www.ExclusieveCosmetica.nl, waarna ik het merkenaanbod wil uitbreiden en de site bekend wil maken.

Meer over Renate’s webshops te weten komen?
www.SatinSleepers.nl
www.ExclusiveCosmetica.nl

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook