fb
Damespraatjes Damespraatjes

Top 5 wintersportgebieden mét kinderen

Let it snow, let it snow, let it snow! Heb jij ook al zo’n zin in het prachtige witte winterlandschap? En heb je ook zo’n zin in een wintersportvakantie met de kids? Dat heerlijke gevoel als je van de piste afskiet of snowboardt. De ANWB heeft een handige lijst met de beste wintersportgebieden opgesteld als je met de kinderen op wintersportvakantie wil gaan. Wij bespreken de top vijf hiervan. Weet jij al waar je naartoe wil? Doe hieronder inspiratie op!

Wintersport

  1. Châtel – Frankrijk

927 km van Utrecht

Châtel is een prachtig wintersportgebied in Frankrijk. Het is omringd door besneeuwde bergen en heeft de gezellige sfeer van een dorp. Zwitserland is nabijgelegen, dus een dagtrip naar bijvoorbeeld Genève is mogelijk. De kinderen kunnen zich hier goed vermaken, want er zijn wel vijf skischolen waar ze kunnen leren skiën. Ook kan je in de omgeving schitterende wandelingen maken, zodat je ook te voet kan genieten van het winterschoon.

  1. Fieberbrunn – Oostenrijk

926 km van Utrecht

Het typisch Oostenrijkse Fieberbrunn is gelegen in Tirol. Het dorp ligt in een natuurlijke omgeving. Daarnaast is het een zeer geschikt skigebied voor families. De pistes zijn breed en overzichtelijk en er zijn genoeg veilige afdalingen voor kinderen. Ook voor de papa’s en mama’s is er genoeg te doen, want in het centrum van Fieberbrunn zijn er verschillende winkels en restaurantjes waar je de sfeer van de gezellige drukte kan proeven.

  1. Filzmoos – Oostenrijk

996 km van Utrecht

In het Salzburgerland ligt Filzmoos. Het is een idyllisch dorp dat aan de Bischofsmütze is gelegen. Het is echt een ultiem skigebied voor families met kinderen. Het skigebied bestaat voornamelijk uit brede, blauwe afdelingen. Je vindt hier onder andere een kindvriendelijke skischool, een kinderopvang en een kinderlift. Er is genoeg te doen voor jong en oud. Zo kan je in de buurt onder andere ook ijsgrotten, de kerstmarkt van St. Wolfgang en een kasteel bezoeken.

  1. Gerlos – Oostenrijk

958 km van Utrecht

Het Oostenrijkse Gerlos is een zeer geliefde wintersportbestemming onder Nederlandse wintersportgangers. Er zijn veel winkels, terrasjes en uitgaansgelegenheden te vinden in het dorp. Het centrum van Gerlos is te typeren als knus en gezellig. De kinderen kunnen onder andere terecht in Kinderland, waar ze kunnen skiën en spelen. Ook zijn er verschillende skischolen voor de kinderen. Je vindt er onder andere een kinderopvang en een kinderlift. Het is een wintersportgebied waar de kinderen naar hartenlust kunnen vertoeven, maar de ouders zeer zeker ook!

  1. Grächen – Zwitserland

1.018 km van Utrecht

Wederom een heel geschikt skigebied om met het hele gezin naartoe te gaan: Grächen. Het heeft een autovrij centrum en is kleinschalig, waardoor het voor families een ideale wintersportbestemming is. Voor de kinderen is er veel te doen, zo is er bijvoorbeeld het SiSu Kinderpark, het grootste kinderpark in Zwitserland. Wederom zijn hier een kinderopvang en kinderlift aanwezig, wat ook dit dorp zeer kindvriendelijk maakt. Het is een mooi dorp waar ook bergwandelaars in de omgeving hun hart kunnen ophalen.

Heb jij ook wintersportkriebels gekregen? Lees hier 4 x de leukste wintersportaccommodaties met kinderen of bekijk hier de volledige top 10 die door de ANWB is samengesteld.

Michelle-de-Gier-164x300
Michelle de Gier

Michelle de Gier (21) is dit jaar afgestuurd als communicatieprofessional. Met veel ambitie is ze nu aan het doorstuderen aan de Radboud Universiteit in Nijmegen, waar ze de opleiding Communicatie- en Informatiewetenschappen volgt. Schrijven is één van haar grootste passies en daarom schrijft ze ook met veel enthousiasme voor Damespraatjes. Naast het studeren en schrijven werkt ze op de contentafdeling van een vakantiehuizenexpert. In de vrije tijd die dan nog over is voetbalt ze fanatiek en is ze graag in de buurt van haar vriendinnen, vriend en familie. 

 

Reageer ook