fb
Damespraatjes Damespraatjes

Tips voor mensen die altijd moeite hebben met het kiezen van een outfit

Een enorme kast vol met kleding en toch niks om aan te trekken? Het is voor veel mensen een herkenbaar probleem. We kennen allemaal de filmscenes wel van pubermeiden die naar hun ouders schreeuwen dat ze niet naar school kunnen omdat ze niks hebben om te dragen. Helaas komt dit probleem in de praktijk niet alleen bij pubermeiden, maar ook bij volwassenen voor. Gelukkig zijn er een paar manieren om hier wat aan te doen en nooit meer moeite te hebben met het kiezen van een outfit. Lees mee!

Minder voor meer

Veel vrouwen kopen het liefst zo veel mogelijk kleding voor zo min mogelijk geld. Maar wat als ik je nou vertel dat dít een van de grootste problemen is waarom je niks hebt om aan te trekken? Kleding van budget ketens is vaak weinig origineel en de kwaliteit laat te wensen over. Niet gek dus dat je het na één keer dragen achterin je kast gooit. Ga liever voor mínder items, maar van goede kwaliteit. Deze mooie en tijdloze kledingstukken zal je maand na maand, jaar na jaar, met veel plezier uit de kast pakken. Denk aan de mooie kleding van Marc Cain, Cambio, Espresso of een ander mooi damesmerk. De kleding is wat duurder, maar je krijgt er ook zo veel meer kwaliteit voor terug.

Goede basics

Hoe vaak heb jij zin in een top met fel gekleurde ruches, een broek met glitters en een jasje met panterprint? Hoewel dit supergave items zijn, vinden de meeste vrouwen dit soort kledingstukken vooral leuk voor op speciale gelegenheden, zoals feestjes en etentjes. Bij het naar school brengen van de kids, het doen van de weekboodschappen en het op en neer fietsen naar je werk kiezen de meeste mensen tóch liever wat anders. Investeer dus niet alleen in die gave party-items, maar juist ook in fijne basics. Een warme trui van kasjmier, de perfect fit broeken van Cambio, fijne katoenen shirts en een goed passende zwarte jurk. Zo maak je van jouw dagelijkse kloffie moeiteloos een hele fijne look.

Beter goed gejat…

Ik ken nog altijd vrouwen die hun kleding het liefst direct vanaf de paspop kopen. ‘Doe maar alles wat zij aanheeft’, hoorde ik een goed-gestylde vrouw aan een verkoopster vragen. Met minimale moeite had deze vrouw een pracht-look gescoord. Waarom doen niet meer mensen dit? Het lijkt misschien te makkelijk om waar te zijn, maar het is wel dé manier om professioneel gestylde outfits in je kast te krijgen. Zelf doe ik dit tegenwoordig ook, maar dan online. Zie ik in een lookbook een te gekke outfit? Dan bestel ik hem als geheel! Ook koop ik vaak combi’s die ik in webshops heb gezien. Dit zijn hele fijne outfits om snel uit de kast te trekken als je haast hebt of niet weet wat je aan moet trekken. Beter goed gejat dan slecht bedacht… En heb je in het weekend meer tijd? Dan kan je lekker experimenteren met het combineren van deze looks.

Ga jij deze tips gebruiken? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook