fb
Damespraatjes Damespraatjes

Tips voor een mooie en goedkope zomervakantie in het buitenland

Op vakantie gaan hoeft niet altijd heel erg veel geld te kosten. Als je op tijd op zoek gaat naar een vakantie (of kiest voor een last-minute) dan kun je veel geld besparen. Daarnaast ligt het er natuurlijk ook altijd aan welke eisen je hebt. Ga je kamperen met een tent, dan is een zomervakantie Spanje natuurlijk een stuk goedkoper dan wanneer je kiest voor een all inclusive vakantie in een ander warm land. Ik geef je graag een aantal fijne tips voor een mooie en goedkope zomervakantie in het buitenland. 

Tip 1: reis buiten het hoogseizoen

Als je buiten het hoogseizoen reist, kun je veel geld besparen op vluchten en accommodatie. Hoewel de zomer de drukste tijd van het jaar is voor veel vakantiebestemmingen, zijn er nog steeds momenten waarop het iets rustiger is, bijvoorbeeld in juni en september. Door in deze maanden te reizen, profiteer je van lagere prijzen en minder drukte. Bovendien is het weer nog steeds geweldig en zijn de meeste toeristische attracties open.

Tip 2: boek zo vroeg mogelijk

Een goedkope zomervakantie boeken doe je idealiter zo vroeg mogelijk in het jaar. Vliegtickets en accommodatie worden vaak duurder naarmate de zomer nadert, dus het is de moeite waard om je vakantie vroeg te plannen. Bovendien heb je dan meer keuze en kun je profiteren van hoge vroegboekkortingen. Op deze manier kun je meestal flink besparen op de totale kosten van je vakantie.

Tip 3: overweeg een hostel of Airbnb

Als je op zoek bent naar goedkope accommodatie, zijn hostels en Airbnb’s vaak goede opties. Hostels zijn misschien wat minder luxe dan een resort of hotel, maar vaak wel netjes en voorzien van alle gemakken. Airbnb biedt een breed scala aan accommodaties voor verschillende budgetten en smaken, van privékamers tot hele appartementen. Daarnaast geeft het verblijf in een Airbnb je meer vrijheden, omdat je zelf kunt koken e.d. en dus niet op gezette tijden gebruik kunt maken van een buffet.

Tip 4: vermijd toeristische restaurants

Eten en drinken op vakantie is vaak een grote kostenpost. Zeker als je ervoor kiest om te gaan eten op toeristische plekken dan kom je erachter dat deze niet zo heel erg goedkoop zijn. Naast dat de hoofdprijs betaalt, bieden ze vaak ook niet de beste kwaliteit. Je kunt beter op zoek gaan naar lokale eettentjes en markten waar je terecht kunt voor lekker, authentiek en betaalbaar eten.

Tip 5: gebruik het openbaar vervoer

Het gebruik van het openbaar vervoer is een goede manier om geld te besparen tijdens je vakantie. In veel landen zijn de treinen, bussen en metro’s betaalbaar en gemakkelijk te gebruiken. Het kan ook een leuke manier zijn om meer te zien van de omgeving. Overweeg ook om te fietsen of te wandelen, vooral als je in een historische stad bent. Dit is niet alleen heel erg leuk, maar het is natuurlijk ook goed voor je gezondheid én het milieu.

Tip 6: plan je activiteiten van tevoren

Hoewel het verleidelijk kan zijn om alles ter plaatse te plannen, kan het vooraf boeken van activiteiten je helpen geld te besparen. Door online te zoeken en te boeken, kun je vaak vroegboekkortingen en speciale aanbiedingen vinden. Je kunt ook kijken naar gratis activiteiten en evenementen in de omgeving, zoals festivals en markten. Dit geeft je de kans om meer te zien en te doen, zonder dat het je veel kost. Ben je in een toeristische stad, dan zijn er vaak ook bij de plaatselijke VVV combideals te vinden. Een voorbeeld vanuit ons eigen Amsterdam: je kunt bijvoorbeeld Madame Tussauds bezoeken en ook The Amsterdam Dungeon tegen een gereduceerd tarief. Dit soort acties kom je ook in het buitenland vaak tegen. Zeker de moeite waar om even uit te zoeken. 

Tip 7: zoek de beste deals

Voordat je je vakantie boekt, is het een goed idee om te checken of er kortingscodes en deals zijn. Er zijn veel websites en apps die speciale aanbiedingen en kortingen bieden voor vluchten, accommodatie en activiteiten. Je kunt ook zoeken naar kortingscodes voor restaurants en attracties. Vergeet niet om de websites van luchtvaartmaatschappijen, hotels en toeristenbureaus te bezoeken voor speciale aanbiedingen en kortingen.

Tip 8: neem niet te veel bagage mee

Reizen met te veel bagage kan niet alleen heel onhandig zijn, maar ook duur. Veel luchtvaartmaatschappijen brengen extra kosten in rekening voor het inchecken van extra bagage. Het is daarom een goed idee om alleen de essentiële items mee te nemen en te proberen zo licht mogelijk te reizen. Je kunt ook proberen om je bagage te beperken tot handbagage, vooral als je een korte vakantie gepland hebt staan.

Krijg jij al zin in je vakantie? Heb je al plannen gemaakt? We zijn ook benieuwd of deze tips jullie aanspreken. Laat het ons weten bij de comments onder dit artikel. Vinden we leuk :-).

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Beeld: Asad Photo Maldives via Pexels

Reageer ook