Tips om de koude (en natte) meivakantie door te komen

Mijn mannen hebben meivakantie. Niet een week, maar twee weken. De eerste week zit er bijna op en ik moet zeggen: dat was niet altijd even makkelijk. Want wat moet je doen als het buiten 7 graden is en je regelmatig door een hagelbui wordt verrast?

Ik vind het lastig. Twee mannen die het best gedijen buiten met een voetbal uren binnen houden is echt een toestand. Bovendien is het uiterst vermoeiend om van half zeven ’s ochtends tot acht uur ’s avonds als praat- en klaagpaal te fungeren. “Ik weet niet wat moet ik doen”, staat deze week met stip op een als meest gehoorde klacht. Daar moet ik iets mee, dacht ik. Ik ben ervan overtuigd dat ik niet de enige ouder ben die de bodem van zijn trukendoos heeft bereikt.

Hier wat tips om te doen als het regent, waait, hagelt in de meivakantie.

1. Ga naar de Action. Koop daar voor een klein prijsje een blanco canvasdoek zodat je kind een mooi schilderij kan maken. Help met het onderwerp en laat hem voor de rest aankliederen.

2. Kleed je kind en jezelf warm aan (thermo-ondergoed en snowbootsen). Ga, ondanks het  hondenweer, naar buiten. Naar het hei, het bos of park. Neem een bal mee en trap een balletje met je kind. Als je terugkomt maak je warme chocomelk met zelfgeklopte slagroom. Dat hebben jullie verdiend.

3. Ga naar het museum. Zeker als je een museumjaarkaart hebt, is het prima te doen om een uurtje even naar het museum te gaan. Leuke musea voor kinderen zijn bijvoorbeeld Nemo, Spoorwegmuseum en Corpus.

4. Creëer een thuisbioscoop. Joggingbroek en warme sokken aan, popcorn binnen handbereik en zoek een leuke film uit.

5. Ga op zoek naar avontuur in de stad waarin je woont. Martine Sluijter schreef het boek ‘Ontdek je stad’. Zij leert je anders kijken naar je woonplaats. In dit Stadsdoeboek kun je tekenen en plakken en belangrijke zaken opschrijven die je op straat ontdekt. Echt superleuk voor kinderen van 6 tot 12 jaar.

ontdek je stad

Bestel Ontdek je Stad op Bol.com

Hebben jullie ook nog tips om regenachtige dagen in de vakantie door te komen? Laat het ons weten!

Karin van Leeuwen (43 jaar) schrijft vanuit uit haar eigen bedrijf De Gooise Pen en is drukker dan ooit. Heeft twintig jaar voor kranten gewerkt en schrijft blogs voor Damespraatjes. Ze woont samen met Robert Brekelmans en hun twee boenders Bob en Tom in ’t Gooi. Naast schrijven is lezen een grote hobby. De andere passie is sporten; heel wat uurtjes brengt zij door in de sportschool om een spinning-, pump-, of bodybalanceles te volgen. Sinds kort is ze regelmatig op het voetbalveld te vinden om het team van haar oudste te coachen.


Reageer ook