fb
Damespraatjes Damespraatjes

Tips om de koude (en natte) meivakantie door te komen

Mijn mannen hebben meivakantie. Niet een week, maar twee weken. De eerste week zit er bijna op en ik moet zeggen: dat was niet altijd even makkelijk. Want wat moet je doen als het buiten 7 graden is en je regelmatig door een hagelbui wordt verrast?

Ik vind het lastig. Twee mannen die het best gedijen buiten met een voetbal uren binnen houden is echt een toestand. Bovendien is het uiterst vermoeiend om van half zeven ’s ochtends tot acht uur ’s avonds als praat- en klaagpaal te fungeren. “Ik weet niet wat moet ik doen”, staat deze week met stip op een als meest gehoorde klacht. Daar moet ik iets mee, dacht ik. Ik ben ervan overtuigd dat ik niet de enige ouder ben die de bodem van zijn trukendoos heeft bereikt.

Hier wat tips om te doen als het regent, waait, hagelt in de meivakantie.

Knutselspullen inslaan

Koop daar voor een klein prijsje een blanco canvasdoek zodat je kind een mooi schilderij kan maken. Help met het onderwerp en laat hem voor de rest aankliederen.

Warm aankleden

Ga, ondanks het hondenweer, naar buiten. Naar het hei, het bos of park. Neem een bal mee en trap een balletje met je kind. Als je terugkomt maak je warme chocomelk met zelfgeklopte slagroom. Dat hebben jullie verdiend.

Ga naar een boerderij

Of leuker nog, ga logeren op een boerderij. Via Farmcamps kun je op de boerderij een last minute meivakantie boeken. Hoe gaaf is het voor de kinderen om in een super luxe (waterdichte :-)) glampingtent te slapen bij de boerderij. ’s Ochtends vroeg al kijken bij de lammetjes, zien hoe de koeien worden gevoerd en gemolken, spelen op het erf of in de stal….  Welk kind wil dat nou niet.? Als het slecht weer is kunnen ze spelletjes doen in de tent, want die zijn al voor jullie neergelegd. Mocht de vakantie nou helemaal in het water dreigen te vallen, dan kun je gebruik maken van de Fijn Weer Garantie en boek je je vakantie gratis om. Wel een fijn idee!

Het museum

Zeker als je een museumjaarkaart hebt, is het prima te doen om een uurtje even naar het museum te gaan. Leuke musea voor kinderen zijn bijvoorbeeld Nemo, Spoorwegmuseum en Corpus. Let op: bij sommige musea werken met tijdsvakken en reserveringen! Koop dus vooraf online je ticket om er zeker van te zijn dat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

Creëer een thuisbioscoop

Joggingbroek en warme sokken aan, popcorn binnen handbereik en zoek een leuke film uit.

Ga op zoek naar avontuur in de stad waarin je woont

Martine Sluijter schreef het boek ‘Ontdek je stad’. Zij leert je anders kijken naar je woonplaats. In dit Stadsdoeboek kun je tekenen en plakken en belangrijke zaken opschrijven die je op straat ontdekt. Echt superleuk voor kinderen van 6 tot 12 jaar.

Hebben jullie ook nog tips om regenachtige dagen in de vakantie door te komen? Laat het ons weten bij de comments onder dit artikel. Vinden we gezellig :-).

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook