fb
Damespraatjes Damespraatjes

Tip voor ouders met stoere kinderen!

Toen mijn dochters klein waren, waren ze niet te houden. Van vroeg in de ochtend tot laat in de avond waren ze druk met alles om zich heen. Daarnaast bleken ze ook nog eens redelijk stoer te zijn. Klimmen in bomen, het bouwen van bunkers en voetballen met de jongens: voor een Barbie kreeg je die meiden hun bed niet uit! Aan de ene kant natuurlijk best leuk van die stoere dochters, aan de andere kant gaf het zo nu en dan wat problemen. Mijn wasmachine draaide overuren, rond etenstijd moest er regelmatig een grote zoekactie worden opgezet en ze hadden vaak pijntjes en wondjes door het vele spelen. Want ja, spelen konden ze wel, maar voorzichtig doen vaak wat minder.

Gelukkig is het allemaal goed gekomen en ben ik nog steeds blij dat mijn meiden zo lekker actief waren. Toch gebeuren er tijdens het spelen vaak ongelukken, heel vervelend. Maar, er is veel tegen te doen! Leg je kinderen goed uit wat er mis kan gaan en waarom dat vervelend is.

Bijvoorbeeld: “Als je te hoog in die onstabiele boom klimt, kan je eruit vallen. Als je valt heb je pijn en kan je niet naar voetbal vanavond”

Wat ook niet onbelangrijk is, is veilig speelgoed. Speelgoed waar je van op aan kunt, zonder je druk te maken over de gezondheid van je kind. Zo kwamen wij ToolKid tegen, een webshop die gereedschap voor kinderen verkoopt. Zagen, boormachines, schroevendraaiers en nog veel meer! Alles is op maat voor kinderen en ergonomisch verantwoord. Zo leren ze al op jonge leeftijd veilig met gereedschap om te gaan. Super leuk en ook nog eens goed voor hun motoriek. Dit zijn een paar leuke items uit hun webshop:

Toolkid

Dit soort stoere merken is ideaal voor kinderen die altijd op zoek zijn naar een uitdaging. Mijn dochters zijn inmiddels al een stuk ouder en klimmen nog maar zelden in bomen. Toch weet ik zeker dat ze dit gereedschap van ToolKid super leuk hadden gevonden. Aanrader!

Spelen jullie kinderen ook met dit soort stoer speelgoed, of doen ze liever andere dingen?

Sandra-Blikslager-Damespraatjes-foto-Katja-Mail-m
Sandra Blikslager is Politicologe en sinds eind 2008 hoofdredacteur van het online vrouwenmagazine damespraatjes.nl. In 2010 verscheen haar eerste boek Moeders langs de lijn, Handboek voor de Voetbalmoeder, waar in september 2012 de derde druk van verscheen.  Sandra is in 1963 in Hilversum geboren, heeft 3 dochters en is getrouwd met Hans. Haar grote hobby is lezen en veel van haar recensies vind je terug op Damespraatjes. Verder sport ze in de sportschool, kijkt veel voetbal en films op TV, wandelt iedere week een paar uur, gaat graag met vakantie en brengt veel uurtjes door langs de rand van het zwembad om naar haar waterpoloënde dochters te kijken. 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

fuck -

fuck op homo

Reageer ook