fb
Damespraatjes Damespraatjes

Tien jaar fotografenavond: Dicht op de huid

fotografen.jpg
Op 16 november 2010 is het precies 10 jaar geleden dat op initiatief van Aloys Ginjaar het Amsterdamse Café Kalkhoven op de Westermarkt zich vulde met fotografen en andere liefhebbers. De Fotografenavond, een niet meer weg te denken fenomeen uit de (Amsterdamse) fotowereld op elke derde dinsdag van de maand, was geboren.

Om dit jubileum kracht bij te zetten vindt er van 12 november tot en met 10 december in de Fotovakschool te Amsterdam een expositie plaats.

Dicht op de Huid: Over Kleding en mode

De mens is de enige diersoort die zich kleedt. Als bescherming, maar ook om onze identiteit uit te drukken, bij een groep te horen, status uit te dragen, te verleiden, gebreken te verbergen. Mensen dragen werkkleding, sportkleding, vrijetijdskleding, kleren voor thuis, onderkleding, kleding voor in bed, kinderkleding, feestkleding, rouwkleding. Kleding is een onderdeel en ook weergave van het tijdsbeeld.

Fotografen die in heden en verleden de Fotografenavond bezochten, zijn gevraagd om deel te nemen aan deze bijzondere tentoonstelling.

Er zijn ruim 80 foto’s te zien van:

John Blogg, Jeanette Bos, Jaap Bijsterbosch, Inga Cholmogorova, Tinelou van der Elsken, Aloys Ginjaar, Anno van der Heide, Jan den Hengst, Dutch J. den Hollander, Barend Houtsmuller, Chris van Koeverden, Corinne Kruger, Birgit Laken, Henk van der Leeden, Hein van Maasdijk, Marco van Middelkoop, Feyona van der Molen, Mathilde Mupe, Christiane Naegele, Cornelia Nauta, Jac. B. Rieder, Ton van Rijn, Mirjam Terpstra, Paul Tolenaar, Marian van de Veen-van Rijk, Caspar Veeger, Leo Veger, Remmelt van Veelen, Elisabeth Egon Viebre, Joke van Vlijmen, Mirja de Vries, Shakiro Werleman, Heleen Wiering, Dirk Wiersma, Manfred Wirtz, Anneliese Wolf.

Tezamen geven de foto’s een uiterst gevarieerd beeld van het fenomeen kleding. In deze tentoonstelling zijn verschillende stromingen en opvattingen in de fotografie vertegenwoordigd: van klassieke barietafdrukken tot digitale ensceneringen, van reportage tot bijna abstracte beelden.

Open: maandag 9 – 16 uur; dinsdag 9 – 22 uur; woensdag, donderdag 9-19
uur; vrijdag 9 – 16 uur; zaterdag 9.30 – 16.30 uur

Waar: Fotovakschool Amsterdam. Nieuwe Spiegelstraat 10, Amsterdam

Feestelijke opening : vrijdag 12 november 16.00 – 18.30 uur
Inga Cholmogorova en Sarah Benn zullen de live performance Paper Love uitvoeren.

http://www.fotografenavond.nl

Foto: Jac.B.Rieder, Geheimagent Sahara    

Reageer ook