fb
Damespraatjes Damespraatjes

Thuiswerken is een blijvertje: Zo maak je van jouw tijdelijke werkplek een echt kantoor!

Anderhalf jaar geleden gebeurde hetgeen waar niemand ooit rekening mee heeft gehouden: er brak een pandemie uit. In één klap veranderde het leven zoals wij het kennen compleet. Normale dingen als het geven van een knuffel, dansen bij een concert, eten in een restaurant en werken op kantoor werden ineens bijzondere gebeurtenissen. Anderhalf jaar geleden voelden de maatregelen nog vreemd, maar inmiddels is iedereen er eigenlijk wel aan gewend geraakt. Zo ook aan het thuiswerken. 

Voordelen van thuiswerken

Met de komst van het coronavirus werd thuiswerken wereldwijd de norm. Tijdens deze periode van verplicht thuiszitten, ontdekten veel werknemers en werkgevers dat het thuiswerken eigenlijk helemaal nog niet zo gek is. We stonden niet meer eindeloos in de file, konden werken op tijden die ons uitkwamen en hoefden niet meer voor ieder wissewasje naar een vergadering of klant. Werken werd efficiënter en bood meer ruimte voor flexibiliteit.

Goede werkplek

Door al deze voordelen is het dan ook niet gek dat veel bedrijven ook na de coronacrisis medewerkers de mogelijkheid wilden geven om thuis te werken. Zo liet Twitter al weten dat werknemers nooit meer naar kantoor hoeven te komen als ze dit niet willen. Ook in Nederland hebben werkgevers ontdekt dat werknemers thuis hartstikke productief kunnen zijn. Maar daar is wel één voorwaarde aan verbonden: een goede werkplek.

Hoekbureau

Zit jij nog steeds aan de keukentafel te werken en ben je van plan om nooit meer naar kantoor te gaan? Dan wordt het nu toch echt wel tijd voor een goede thuiswerkplek. Het is een misverstand dat je hier persé een aparte ruimte voor beschikbaar moet hebben, je kunt best een hoek van je keuken, woonkamer of slaapkamer omtoveren tot volwaardige werkplek. Een handige manier om dit te doen is door middel van een hoekbureau. Dit bureau plaats je in de hoek van de gewenste ruimte en biedt bijzonder veel werkplek op een klein oppervlak. Hierdoor kan je goed zitten en makkelijk al je werkspullen en computer kwijt. Zo kom je los van de keukentafel en kan je echt ‘naar je werk gaan’.

Financiële bijdrage werkgever

Om productief thuis te kunnen werken, zijn dit soort dingen heel belangrijk. Bespreek eens met je werkgever of hij/zij mee kan denken in het upgraden van jouw werkplek thuis. Veel van hen zijn zeer welwillend en geven graag financiële ondersteuning in een dergelijke verbetering van de werkplek. Gewoon vragen dus!

Waar werk jij momenteel? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we gezellig 🙂

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook