fb
Damespraatjes Damespraatjes

Thuis je voeten verzorgen voor mooie en zachte voeten

voeten verzorgen

Wil jij jezelf in de watten leggen? Veel mensen vergeten om goed voor hun voeten te zorgen. Je voeten dragen je de hele dag en zitten veel opgesloten in krappe schoenen. Thuis kun je jouw schoenen het best uittrekken. Heerlijk je voeten verzorgen werkt daarnaast heel ontspannend. Met deze tips zorg jij voor mooie en zachte voeten. 

Een voetenbadje

Voor een wellnessgevoel in je eigen huis heb je maar weinig nodig. Vul een teiltje met warm water, giet hier een handjevol zeezout bij en eventueel heerlijk geurende druppels essentiële olie. 

Gijsje Boogert van het kennisplatform AllAboutHer raadt aan om te kiezen voor een olie die aansluit bij jouw mood. “Pepermuntolie geeft een echte opkikker, terwijl lavendelolie ontspannend werkt. Essentiële oliën worden vaak gebruikt bij massages en aromatherapie behandelingen, doordat ze ook een therapeutische werking hebben. Je kunt de olie zowel rechtstreeks op de huid gebruiken als gebruikmaken van een diffuser om de heerlijke geur te verspreiden.” Jouw voeten komen helemaal tot rust in het warme water. Pak er een goed boek bij of je favoriete tijdschrift om jezelf bezig te houden en laat je voeten herstellen.

Eelt verwijderen

Je wilt niet al het eelt van je voetzolen verwijderen, want dit heeft een beschermende functie. Te veel eelt voegt echter niets toe en ziet er ook niet verzorgd uit. Na het voetenbadje kun je makkelijk eelt verwijderen met een stukje puimsteen of een voetvijl. Ga hierbij zachtjes te werk, de hardste laag aan de oppervlakte verdwijnt vanzelf. 

Vervolgens kun je jouw voeten verder verzorgen met een homemade scrub. Meng 2 eetlepels olijfolie of zoete amandelolie met 2 eetlepels grof zeezout. Maak het mengsel af met het sap van een halve citroen en wrijf het in draaiende bewegingen over zowel de onderkant als de bovenkant van je voeten voordat je het afspoelt met lauw water.

De huid verzorgen

Nu je voeten heerlijk zacht zijn en je alle vuil en dode huidcellen hebt verwijderd, is het tijd voor een voedende huidverzorging. Met een hydraterende crème of olie geef je jezelf een voetmassage. Kies bijvoorbeeld voor voedende kokosolie, dat goed wordt opgenomen door je huid. 

Het verzorgen van je voeten met een hydraterende crème kun je uitstekend opnemen in je dagelijkse verzorgingsritueel. Doe dit bijvoorbeeld ’s avonds voordat je gaat slapen, zodat je voeten optimaal kunnen herstellen. 

Maak het af met een pedicure

Jouw voeten mogen gezien worden, zeker met een mooi lakje op je teennagels. Het valt aan te raden om teenspreiders te gebruiken. Zo zorg je ervoor dat de lak op je nagels blijft zitten en niet aan je tenen gaat kleven. Maak de nagelriemen week met een nagelriemolie en dus ze zachtjes terug met een bokkenpootje. Dit doe je tot de nagel mooi vrij ligt. Vervolgens knip of vijl je jouw nagels in de gewenste lengte en vorm. Je maakt het helemaal af met een vrolijk lakje in jouw favoriete kleur. Zo zorg je ervoor dat jouw nagellak zo lang mogelijk blijft zitten.

Heerlijk je voeten verzorgen geeft energie! Wanneer heb jij het voor het laatst gedaan?

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook