fb
Damespraatjes Damespraatjes

Terugblik op de grootste meisjesfashion trends van 2020

2020 was voor velen een bewogen jaar. Zij zullen dan ook opgelucht zijn dat 2020 is ingeruild voor zijn opvolger 2021. Bij een transitie horen voornemens voor het nieuwe jaar, maar terugkijken op het afgelopen jaar is net zo goed belangrijk. In dit artikel kijken we terug op alle fashion trends die voorbij zijn gekomen op het gebied van meisjeskleding. Welke van deze trends verwachten we terug te zien in het nieuwe jaar en welke laten we voorgoed achter in 2020?

Voorjaar

In het voorjaar stonden de pastelkleuren centraal. Mooie, zachte, frisse kleuren en printjes deden het heel goed op het gebied van meisjeskleding. De kleuren die we zagen waren vrij klassiek en neutraal. Zandkleuren en zachte oranje kleuren voerden de boventoon. Pastelkleuren zijn iets van alle tijd, we verwachten dan ook niet dat deze zomaar zullen verdwijnen in het voorjaar van 2021. Misschien worden de kleuren wel iets feller of gewaagder, maar daar komen we vanzelf achter. Als aanvulling op de zachtheid van de pastelkeuren waren de zachte stoffen als tricot en tule helemaal hot. Vooral in de meisjeskleding zagen we deze stoffen vaak terug in de vorm van zwierige rokjes en jurkjes. Soms werden deze items gecombineerd met gouden details voor een chique look. Ook langere, wijde rokken tot de enkel deden het heel goed afgelopen zomer.

Najaar

In het najaar gingen alle ontwerpers helemaal los met allerlei soorten stoffen en materialen. Bijna alles werd gemaakt van een fluffy stof, van een meisjestrui of -broek tot een meisjeswinterjas! Heerlijk warm natuurlijk en het zit ook nog eens super comfortabel. Naast fluffy stoffen, was ribfluweel erg populair. Deze stof werd gehuld in allerlei kleuren en zorgden voor een warme uitstraling van de outfits. Er heeft een duidelijke verschuiving plaatsgevonden op het gebied van jeans. De basic, skinny modellen zijn ingeruild voor hippere modellen met wijde of flared pijpen. Super leuk! We verwachten deze nieuwe spijkerbroekvarianten dan ook zeker terug te zien in 2021. Misschien komen er nog wel meer leuke modelletjes bij…

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook