fb
Damespraatjes Damespraatjes

Terug van vakantie? Zo houd jij dat lekkere gevoel nog even vast!

Ben jij ook net terug van vakantie en verlang je nu al weer naar de warme zomerzon? Ik ben sinds een paar weken terug uit Curacao, maar heb gelukkig het vakantiegevoel een beetje kunnen vasthouden. Hoe ik dat doe? Lees hier mijn tips!

1. Ontkenning is de eerste fase van rouw

Geef niet toe aan het gevoel dat de vakantie voorbij is! Door jezelf wijs te maken dat het leven een pretje is en de zon je beste vriend, kan je het gevoel iets verlengen.

2. Nog ééntje dan..

Voor mij zijn wijn en spijs onlosmakelijk verbonden met vakantie. Ik neem het er dan ook graag van. Eenmaal terug in Nederland moet ik wennen aan het feit dat het niet ‘normaal’ is om elke dag een fles rosé en een halve Port Salut weg te werken. Maar, wil je je vakantiegevoel vasthouden? Sla de wijn en kaas maar weer lekker in!

3. Dress for succes!

Ben jij ook al weer helemaal klaar met die stijve kantoorkleding? Voel je na je werk lekker vrij en trek die vakantiekleding nog even aan. Ik durf te wedden dat elk kledingstuk een herinnering heeft…

4. Avondbesteding

Op vakantie kijk ik ’s avonds echt nooit TV. Jij wel? Ik geef op vakantie de voorkeur aan een late plons in het zwembad, het hangen op een terrasje of een lekker ijsje halen. Doe dit in Nederland ook gewoon!

5. Accepteer!

Acceptatie is de vijfde fase van rouw. En zo ook bij het afscheid nemen van de vakantie. Koester de mooie momenten, denk met veel liefde terug aan alle leuke dingen, en dan: move on! Een van mijn beste manieren om over een ‘oude vakantie’ heen te komen, is door me snel te oriënteren op een nieuwe. Boeken dus!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook