fb
Damespraatjes Damespraatjes

Terug van vakantie? Tijd voor een grote beauty schoonmaak!

Ben jij lekker op vakantie geweest? Dan heb je vast genoten van exotische cocktails, de brandende zon, zoute zee en het met chloor volgegoten zwembad. Mis je het al? Maar, hoe leuk en lekker het ook was, het is tijd om het achter je te laten! Je moet weer aan de bak in Nederland, dus ook je haar, huid en lichaam moeten weer terug naar normaal. En zo pak je dat aan!

Haar

Door het zonnetje en het chloor is je haar wat blonder geworden. Gratis high lights! Maar die gratis high lights zijn niet écht gratis hoor… Want je haar betaalt de prijs. Namelijk: droge lokken die toe zijn aan hydratatie en verzorging. Ga lekker naar de kapper en laat je flink onder handen nemen: dode puntjes eraf én een keratine behandeling. Jouw haar is zo weer als nieuw!

Huid

Je hebt een lekker kleurtje gekregen. Mooi, maar ook hier betaal je de prijs voor: huidveroudering. Scrub je lichaam en smeer je goed in met een voedende bodylotion. Drink daarnaast veel water om de vochtlevels in je lichaam weer op peil te krijgen. Oh, en dat je nu niet meer in de zon ligt betekent niet dat je geen zonbescherming nodig hebt. Gebruik dus 365 dagen per jaar een dagcreme met minstens SPF 20.

Lichaam

Pizza, cocktails en het wereldrecord strandbedliggen verbroken? Dan kan jouw lichaam ook wel wat extra aandacht gebruiken. Beweeg elke dag minstens een half uur, drink in ieder geval 2 liter water en krijg je voeding weer op de rit. Binnen 1 tot 2 weken zit je dan weer op je oude gewicht.

Heb jij ook nog een goede tip? Wij zijn heel benieuwd!

Reageer ook