fb
Damespraatjes Damespraatjes

Te gast op een zomerse bruiloft? Zo voorkom je gezwollen voeten!

gezwollen voeten

Het trouwseizoen is weer losgebarsten! Vanwege de fijne weersvoorspellingen kiezen veel bruidsparen ervoor om in juni, juli, augustus of september elkaar het ja-woord te geven. Zeker in juli en augustus kan het bloedheet worden en het is belangrijk om hier bij het kiezen van je outfit rekening mee te houden. Of je nou van shoppen met korting houdt of je een jurk leent van je beste vriendin: bij een outfit voor op een bruiloft draait alles om de perfecte combinatie tussen stijl en comfort. Zeker als het warm is, kan dat een uitdaging zijn. Te gast op een zomerse bruiloft? Zo voorkom je gezwollen voeten!

Comfortabele schoenen

Als gast op een bruiloft doe je altijd extra je best er mooi uit te zien. Een feestelijke jurk, bijzondere sieraden en stijlvolle schoenen horen er wat ons betreft helemaal bij. Bij warm weer is het extra belangrijk om voor comfortabele schoenen te kiezen. Overweeg bijvoorbeeld een sleehak, sandalen met een blokhak of slingbacks met een kitten heel. Loop ze in de dagen voor het huwelijk goed in en draag hier eventueel wat dikkere sokken bij. Wist je trouwens wat dé hakken-hack van vele royals is? Ze kopen hun pumps een maatje groter. Als hun voeten door het vele staan en lopen dan opzwellen, is daar ruimte voor in de schoen.

Beperk zoutinname

Let in de dagen voor het grote feest een beetje op je zoutinname. Kies liever voor een zelfgemaakte soep dan voor soep uit blik. Of neem een handje ongezouten noten in plaats van een bakje chips. Een te hoge zoutinname kan ervoor zorgen dat je meer vocht vasthoudt en sommige mensen zijn hier extra gevoelig voor.

Voldoende water drinken

Genoeg water drinken is altijd al belangrijk, maar als het heet is buiten nog meer. Door genoeg water te drinken is de vochtbalans in het lichaam goed op peil en verklein je de kans op het vasthouden van vocht. Gedurende de dag zal je ongetwijfeld ook gaan kiezen voor een glas bubbels, een cocktail en/of wijn. Wissel ook dat lekker af met water. Ook goed in het voorkomen van de kater 😉

Back-up schoenen

Na de ceremonie, receptie en het diner is het tijd voor het feest. Dansen maar! Wanneer je al de hele dag op je nette schoenen hebt gelopen kan dat dansen als een hele uitdaging voelen. Laat je niet uit het veld slaan en verwissel je schoenen. Ik heb altijd een paar platte ballerina’s in mijn tas zitten. Je wilt niet weten hoeveel vrouwen naar mij toekomen om te zeggen wat een goed idee dat is. Geloof me: op het einde van de avond geeft niemand meer iets om hoe je voeten eruit zien. Ga dan dus zeker voor comfort!

Wat vind jij mooie schoenen? En hoe voorkom jij gezwollen voeten? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel.

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Afbeelding Benjamin Wedemeyer via Unsplash

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook