fb
Damespraatjes Damespraatjes

Tandsteen verminderen, wittere tanden en een gezondere mond? Deze tandenborstel doet het!

Als ‘vrouw van de tandarts’ wordt mij vaak gevraagd wat het geheim van een goed gebit is. En elke keer moet ik mensen teleurstellen: het is allemaal niet zo spannend. Een ‘goed gebit’ is deels genetisch bepaald, maar wordt in grote mate beïnvloed door je eet- en poetsgedrag. Het ‘geheim’? Niet te veel suiker, niet te veel eetmomenten, twee keer per dag poetsen, twee keer per  jaar naar de preventie assistent of mondhygiënist en twee keer per jaar naar de tandarts. Op deze manier kan je de kans op problemen ernstig verkleinen en dat is goed voor je gezondheid én je portemonnee!

Vandaag wil ik het hebben over een goede mondhygiëne. Want hoe poets je nou zo, dat je de kleinste kans op gaatjes en problemen gerelateerd aan tandvlees hebt? Er is al jaren bekend dat elektrisch poetsen de absolute voorkeur heeft, omdat een elektrische tandenborstel het gebit beter en efficiënter kan reinigen dan een handtandenborstel. Vandaag bespreek ik graag een heel bijzondere elektrische tandenborstel, namelijk de Silk’n ToothWave. Deze tandenborstel gaat niet alleen plaque tegen, maar gaat ook de strijd aan met tandsteen én belooft je wittere tanden en een gezonde mond. Sounds good, right?

Silk’n ToothWave: de eerste tandenborstel die tandsteen vermindert

De Silk’n Toothwave is de eerste tandenborstel die niet alleen plaque en etensrestjes aanpakt, maar die ook tandsteen vermindert. Het verminderen van tandsteen is met normale tandenborstels zo goed als onmogelijk omdat het veel te hard is. Je moet dit dan ook professioneel laten weghalen, door bijvoorbeeld een mondhygiënist. De Silk’n ToothWave gebruikt de gepatenteerde DentalRF™ technologie, waardoor het wél mogelijk is om tandsteen significant te verminderen.” De DentalRF™ technologie zendt milde radiofrequentiegolven uit naar het tandoppervlak en zelfs onder de tandvleesrand. De golven bestaan uit geladen moleculen die de sterke verbindingen tussen het tandoppervlak en onzuiverheden destabiliseren. Onzuiverheden worden losgemaakt van het tandoppervlak en weggespoeld. De tanden worden zo veel schoner, gladder en witter”, zegt Dr. Mark Hughes, cosmetisch tandarts en oprichter van tandartspraktijk Harley Street en Define Clinic in Londen.

Gebitsreiniging op moleculair niveau

Het gebit wordt door middel van de ToothWave op een moleculair niveau gereinigd. Hierdoor wordt niet alleen tandsteen minder, maar worden ook hardnekkige vlekken en verkleuringen verwijderd. “Voorheen was dit met andere handmatige en elektrische tandenborstels niet mogelijk. De Silk’n ToothWave is écht revolutionair”, aldus Hughes.

Klinisch getest

De Silk’n ToothWave is klinisch getest door een onafhankelijk onderzoeksinstituut. Dr Hughes: “Uit de test bleek dat de ToothWave 70 procent meer tandplak verwijderde in vergelijking met een normale elektrische tandenborstel. Hij verwijderde hardnekkige vlekken tot 79 procent en tandvleesontstekingen werden met 72 procent verminderd en maakte de tanden tot acht tinten witten. En dat allemaal binnen zes weken.”

Sensationele resultaten

Wauw, misschien is er dus tóch een geheim. Haha! De resultaten van de Silk’n ToothWave zijn op z’n zachtst gezegd sensationeel te noemen. Wij kunnen ons voorstellen dat heel veel mensen baat hebben bij een tandenborstel die zo veel problemen tegelijk aanpakt.

De Silk’n ToothWave is onder andere verkrijgbaar via WehkampCoolblue, Bol.com en de website van Silk’n

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook