fb
Damespraatjes Damespraatjes

Tandarts over snoep Sint Maarten: “Eet alles in één keer op”

“Sinte, Sinte Maarten. De koeien hebben staarten. De meisjes hebben rokjes aan. Daar komt Sinte Maarten aan!” Ben jij al voorbereid op het grote snoepfestijn van vanavond? Zelf moet ik straks nog naar de supermarkt om lekkers in te slaan. Maar kies je nou voor snoep of toch voor fruit? En als jouw kinderen vanavond thuiskomen met een grote zak snoep; wat doe je daar dan mee? Tandarts Ward Lange, van Tandartspraktijk Emmeloord, geeft antwoord in de uitzending bij Omroep Flevoland. 

Is het verantwoord om snoep te geven aan de kinderen die aan de deur komen?

“Van één keer snoepen krijg je geen gaatjes. Dit is iets wat zich over een langere tijd opbouwt” vertelt tandarts Lange. “Naast het geven van snoep, zou je ook voor fruit kunnen kiezen. Ook fruit bevat suiker, maar doordat het eten van fruit de aanmaak van speeksel stimuleert, is dit iets minder slecht voor het gebit dan snoep. Maar, wat mij betreft kan je tijdens Sint Maarten gewoon snoep geven.”

Hoe ga je om met het verzamelde snoep?

“Al dat snoep is vooral slecht wanneer je het wordt verdeeld over de dag. Kies liever voor één snoepmoment waarop je alles in één keer opeet, dan voor vijf snoepmomenten over de dag” aldus tandarts Lange. “Wanneer een kind dagelijks twee maal poetst, het gebit twee keer per jaar laat controleren door een tandarts en het regelmatig professioneel laat schoonmaken, moet het snoep van Sint Maarten geen probleem zijn.”

Wat doet de tandarts zelf op Sint Maarten?

Blijft de tandarts thuis op een snoepfestijn als Sint Maarten? “Nee hoor. Ik heb twee jonge kinderen en ook wij gaan langs de deuren” vertelt hij.

Wij vinden dit heel goed nieuws! Vanavond kunnen we met een gerust hart langs de deuren én eten we ons snoep lekker in één keer op. Maar, wel goed je tanden poetsen daarna!

Wat zijn jouw plannen vanavond? Ga jij met de kinderen langs de deuren of blijf je thuis om snoep uit te delen aan kinderen aan de deur? Ik ben heel benieuwd! Praat met ons mee in de comments onder dit artikel. 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook