fb
Damespraatjes Damespraatjes

Merle: ‘Waarom word ik niet uitgenodigd op swingerfeestjes van school? Ben ik niet aantrekkelijk genoeg?’

swingerfeestjes van school

Soms heeft Merle het idee dat ze van een andere planeet komt. Neem nou de trend swingerfeestjes van school. Ze had geen idee. Maar werd ook niet gevraagd. “Steeds denk ik: waarom word ik er niet voor uitgenodigd? Ben ik niet sexy genoeg?”

Twee van de vier kinderen van Merle zitten nog op de basisschool, maar daar komt ze eigenlijk nooit meer sinds ze een au pair hebben. “Nusha brengt onze twee jongsten elke morgen naar school omdat ik op het moment veel werk heb. Soms vind ik dat jammer want ik genoot van het contact met andere ouders op het schoolplein. Daar hoorde ik de laatste roddels en soms ging ik bij een paar ouders op de koffie als mijn werkzaamheden het toelieten. Als freelance stylist heb ik momenteel veel opdrachten en omdat ik nooit weet of dat zo blijft, pak ik zoveel mogelijk aan.”

Swingerfeestjes van school zijn een trend

Jammer is dan wel dat de bezoekjes aan het schoolplein en andere moeders er bij inschieten. Verbaasd en eigenlijk ook wel een beetje ontzet was Merle dan ook toen ze van een vriendin hoorde dat er bij andere ouders van school swingerfeestjes worden gegeven. Swingerfeestjes? “Ja, dat schijnt een trend te zijn. Groepen ouders van kinderen die bij elkaar in de klas zitten nodigen elkaar uit op feestjes met swingen als doel. Ik heb begrepen dat de huissleutels van de stellen in een grote kom worden gedaan en net als met lootjes trekken bepaalt het lot met wie je die avond naar huis gaat. En dan wordt er niet gekaart, maar is het de bedoeling dat het één groot feest in bed wordt.”

Bartjan vindt het ook opwindend

Merle heeft veel gelezen over swingen en soms fantaseert ze er stiekem over hoe het is om seks te hebben met een ander stel. “Bartjan, mijn man, heeft wel eens laten vallen dat hij het best opwindend zou vinden om met een ander stel te swingen. Maar ja, waar vind je zo’n ander stel? Dat is best lastig. Het wordt makkelijker als er een swingerfeestje wordt gegeven.”

Haar vriendin die ook niet is uitgenodigd denkt er net zo over en vraagt zich ook af waarom zij en haar man niet zijn gevraagd. “Het geeft mijn zelfvertrouwen best een optater. Want ik denk dan gelijk: o god, ze vinden me niet aantrekkelijk genoeg. Wat ik ook best een beetje snap want ik ben wat kilootjes aangekomen de laatste maanden. Het zou niet uit moeten maken; ik heb er heerlijke borsten van gekregen.”

We zijn nog steeds sensueel

Tijdens het piekeren en zich afvragen waarom ze nergens van wist, vermoedt Merle dat ze Bartjan misschien niet aantrekkelijk genoeg vinden. Hij kampt al maanden met een knieblessure waardoor hij niet meer kan sporten. “Dus ook hij is wat uitgedijd maar nog steeds vind ik dat we een prachtig, aantrekkelijk en sensueel stel zijn. Ik vind dat we ons nergens voor hoeven te schamen. Tenminste dat dacht ik altijd, tot nu. Misschien heb ik wel een heel verknipt zelfbeeld.”

Ik durf heus wel

Hoe langer Merle erover nadenkt, hoe verdrietiger ze wordt. “Weet je wat het is, ik voel me gepasseerd. Ik weet niet eens zeker of ik er überhaupt aan zou meedoen maar dat wil ik graag zelf beslissen. Nu wordt het voor me beslist en dat voelt niet goed. Misschien denken ze dat ik niet durf. Onzin! Ze hebben geen idee hoe seksueel ik ben ondanks mijn brave uiterlijk. Als ik Bartjan vertel van die swingerfeestjes van school dan denk ik dat hij gelijk contact opneemt met een van de deelnemende ouders en wil weten wat er speelt. Waarom wij niet worden uitgenodigd. Ik ben een beetje bang dat hij alles overhoop haalt en dat we dan alsnog mogen meedoen en onze huissleutel ook in de kom mogen gooien. Maar wat nou als ik dan toch liever niet wil? Ik vind het een heus dilemma en weet niet wat wijsheid is.”

Ken jij het fenomeen swingerfeestjes van school? Wat raad je Merle aan? Doet ze er verstandig aan het gewoon maar te laten gaan of vind je dat ze een moeder moet aanspreken? Wat zou jij doen? Praat mee in de comments onder dit artikel.

Foto door Matthias Cooper via Pexels

Jessie’s man werd verliefd op de au-pair: “Ik betrapte ze samen in het washok”

verliefd op au-pair
Een zware tijd hebben Jessie en haar man Roy achter de rug wanneer ze besluiten dat het tijd is om hulptroepen in te schakelen. “Roy en ik hadden in drie jaar tijd drie kinderen gekregen. Daarnaast was ons bedrijf in één klap waanzinnig gegroeid en droegen we niet alleen de verantwoordelijkheid over onze kinderen, maar ook bijna 500 man personeel.” Om te zorgen dat er altijd iemand thuis is voor de kinderen en om veel huishoudelijke taken uit handen te nemen, komt er een Filipijnse au-pair bij Jessie en Roy in huis.

“Het was wel wennen hoor, iemand die 24 uur per dag bij je in huis is. Kate – die oorspronkelijk uit de Filipijnen komt, maar al overal ter wereld als nanny heeft gewerkt- wist duidelijk hoe ze een huishouden draaiend moest houden. Al op haar eerste avond hier kookte ze de sterren van de hemel en binnen drie dagen was de bodem van de wasmand in zicht.” In de eerste instantie voelen Jessie en Roy een soort schaamte dat iemand anders voor hun kinderen en huishouden zorgt, maar na een paar dagen weten ze niet beter.

Lees verder

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

5 reacties

Rieneke -

Je vriendin lacht zich krom dat je dit gelooft of zij is net zo dom. Kom op zèg geloof mij dit is geen trend op school.

Anoniem -

Het zou heel goed een grap kunnen zijn. Maar swingen doe je beter niet met ouders op school. Hou je hobby’s gescheiden en zoek het op een swingers website. Vooral vrouwen staan in the picture en je hoeft echt geen killer body te hebben om te swingen.

Edwin -

Merle: als het al waar is van die Swingfeestjes, dan wordt je niet uitgenodigd omdat je waarschijnlijk te dom bent om te poepen.

Het is geen trend. Er zijn geen feestjes. Waarschijnlijk een grap uit de groepsapp.

Als je zin hebt om te swingen….stuur maar een berichtje.

Christin@ -

Laat ze maar Swingen .
Mijn man en ik staan er niet om te springen .

Joris -

Dit wordt werkelijk op schoolpleinen afgesproken? Ik kom daar wel meerdere keren per week, maar ben ook nooit gevraagd. M’n zelfvertrouwen daalt direct tot het nulpunt. Waarom ben ik nooit gevraagd? Ik tegenstelling tot de schrijver van dit artikel geloof ik er alleen geen zak van.

Reageer ook