fb
Damespraatjes Damespraatjes

Suus: ‘Mijn man van vijftig wil een kind maar ik vind hem te oud’

“Als ons kind twintig is, is mijn man zeventig,” rekent Suus uit, “ik vind hem dan gewoon te oud. Bovendien ben ik zelf ook de jongste niet meer, maar Bart blijft het er maar over hebben.” Een serieus probleem want natuurlijk is het Barts goed recht op zijn vijftigste nog vader te willen worden, maar er valt ook wat voor te zeggen dat Suus (38 jaar) het niet zit zitten. “Ik weet echt niet wat ik moet doen, want Bart is wel de liefde van mijn leven.”

Tien jaar geleden ging de relatie met haar jeugdliefde stuk. Ze was vanaf haar achttiende met hem omgegaan. “We waren achttien toen we wat met elkaar kregen, wat wisten we nou helemaal? We zijn in goed overleg uit elkaar gegaan en gunden elkaar de ruimte om eens verderop te kijken.” Suus genoot van de periode dat ze single was. Ze ging op stap met vriendinnen, zat avonden onder een dekentje met haar kat op schoot films en series te kijken, sportte wanneer het haar uitkwam en hoefde met niemand rekening te houden. Natuurlijk miste ze soms een man die naar haar verhalen luisterde of haar mee uit eten nam. “Na een paar jaar in mijn eentje vond ik het welletjes en meldde me aan op een datingapp. Ik werd overspoeld met berichtjes wat mijn ego enorm streelde.”

Relatiemateriaal

Er ging een wereld voor Suus open: ze had bijna wekelijks een date maar altijd met weer een andere man. “Ik werd er handig in, keek niet meer of de man in kwestie relatiemateriaal voor langere tijd was, maar genoot van de avond en zou wel zien waar het schip strandde.” Na ruim een jaar had Suus nog steeds niet haar prins op het witte paard gevonden en met stomheid geslagen was ze toen hij aan kwam galopperen op kantoor. “Bart was een naaste collega met wie ik veel lol had maar ik had me nooit als sexy man bekeken. Bovendien is hij een stuk ouder dus ik sloeg geen acht op hem.”

Is dat je opa?

Bart weet Suus te verleiden tot een etentje en het wordt een verrassend leuke avond. “Bart nam me mee naar een leuk restaurantje in Amsterdam en we praatten aan één stuk door. Toen hij mij naar huis bracht, vroeg ik hem binnen te komen. Sindsdien is hij niet meer weggegaan.” Suus zit maanden op een roze wolk totdat Bart begint over kinderen. “Kinderen? Ik had helemaal geen kinderwens. Ik vind kinderen van anderen geweldig, zoals die van mijn zus bijvoorbeeld, maar ik hoef ze zelf niet.” Bart zijn wens was groot en de reden dat het met zijn ex-vrouw was misgegaan. “Zij kon geen kinderen krijgen en Bart hoopte dat ik het wel kon. Met dat ik het niet wil, hield hij geen rekening. Voor hem is het bijna vanzelfsprekend dat vrouwen kinderen willen. Wat hij vergeet is dat hij net vijftig is geworden. Ik vind dat helemaal niks zo’n oude vader. Toch zielig voor het kind als kinderen uit zijn klas later vragen of die man op het schoolplein zijn opa is? En fysiek dan? Bart wordt alleen maar ouder, gaat ongemakken krijgen, maar moet dan wel up en running zijn voor zijn kind.”

Kilo’s aankomen

Nee, voor Suus hoeft het niet. Maar Bart laat het niet los. Elke keer weer begint hij erover en vraagt hij Suus of ze er echt niet over wil nadenken. “Nee dus. Ik ben achtendertig. Of ik gelijk zwanger word is nog maar de vraag, maar de kans dat op mijn veertigste een kind krijg, is groot. Veertig. Dat is toch veel te oud om moeder te worden? Loop ik met mijn eerste grijze haren een hippe kinderwagen vooruit te duwen. Kom ik kilo’s aan die ik natuurlijk niet een, twee, drie kwijtraak en worstel ik me door gebroken nachten. Weinig aantrekkelijk idee.”

Nou ja, vooruit

Wat Suus zich niet realiseert is dat de kinderwens van Bart zo groot is, dat hij nu overweegt de relatie te beëindigen. “Hij heeft me gevraagd er heel goed over na te denken omdat hij het echt heel graag wil en van plan is mij te verlaten voor een vrouw die hem wel een kind wil schenken. Ik ben daardoor best in paniek. Want ik wil Bart niet kwijt, ik ben dol op die man. Ik denk dan: nou ja vooruit, als hij een kind wil, dan moet dat maar. Maar elke vezel in mijn lijf verzet zich. Ik ben gewoon niet gemaakt om moeder te zijn. Hoe dit verder moet weet ik niet, de tijd zal het leren….”

Wat vind jij ervan? Stelt Suus zich aan en moet ze Bart gewoon een kind schenken? Of is Bart een drammer en zet hij zijn vriendin onder de druk met zijn kinderwens? Praat mee in de comments onder dit artikel.

1 reactie

Koen Tesselaar -

Suus moet om te beginnen eerst het kindje 9 maanden bij zich dragen. Alleen al om die reden doet Bart er goed aan Suus serieus te nemen. Een kind krijgen als man van 50. Tja, biologisch kan het maar tegen de tijd dat ze in de lastige leeftijd komen ben jij 65…

Reageer ook