fb
Damespraatjes Damespraatjes

Stressvrij parkeren in Amersfoort? Dit zijn de meest comfortabele plekken!

Met de auto naar een grote stad heeft niet zozeer mijn voorkeur. Vaak vind ik het te druk, zeker als het bijvoorbeeld Amsterdam betreft. Overal schieten voetgangers en fietsers opeens de weg op, of komt er ineens een tram aan. Niet mijn favoriete place to be dus. Ik pak liever de trein (ik woon naast het station) en de rest wandel ik gewoon. Genoeg te zien in onze hoofdstad! Als ik naar Amersfoort ga, doe ik dit wel graag met de auto. Het is daar een stuk minder massaal en ik vind het gewoon een stuk prettiger rijden (in tegenstelling tot alle weggetjes langs de Amsterdamse grachten). Daarnaast is het in Amersfoort een stuk makkelijker om de auto kwijt te kunnen. Stressvrij parkeren in Amersfoort? Dit zijn de meest comfortabele plekken!

Op straat of in de parkeergarage?

Parkeren in Amersfoort doe je vaak op straat of in de parkeergarage. In een aantal gebieden is parkeren enkel toegestaan voor vergunninghouders. Amersfoort kent twee typen zones, namelijk A- en B-zones (rondom de stadskern). Hier gelden verschillende tarieven. In bovenstaande zones zijn er ook verschillende tijden waarop er moet worden betaald. In de A-zones kunnen buiten de betaald parkeren-tijden enkel vergunninghouders parkeren. Ook zijn er in Amersfoort zogenoemde blauwe zones te vinden; hier kun je met een parkeerschijf voor een bepaalde tijd gratis parkeren. Je kunt deze zones herkennen aan de verkeersboden (hierop staat de maximale parkeerduur) en blauwe strepen (vaak op de stoeprand) bij de parkeerplaatsen.

Parkeren op een P+R parkeerplaats

P+R staat voor “Park and Ride”. Bij een P+R kun je de auto voordelig parkeren, om daarna verder te reizen per openbaar vervoer. Zeker als je (net als ik) geen fan bent van in grote steden rijden, dan is dit een goed idee. Deze parkeerplaatsen zijn meestal gelegen aan de rand van steden of bij belangrijke openbaar vervoersknooppunten. Het idee achter een P+R parkeerplaats van Q-Park, is om de druk van het autoverkeer in het stadscentrum te verminderen. Daarnaast wordt tegelijkertijd het gebruik van het openbaar vervoer gestimuleerd. De meeste P+R parkeerplaatsen bieden aantrekkelijke tarieven voor parkeren gedurende de dag. Daarnaast zijn ze vaak een stuk goedkoper dan als je zou parkeren in het stadscentrum.

Parkeren met een parkeer app

Wil je niet de hele tijd in de gaten hoeven houden wanneer je de parkeermeter weer moet bijvullen? Het is dan zeker aan te raden om een parkeerapp te installeren. Je betaalt dan alleen voor de daadwerkelijke parkeertijd en zo sta je vaak voordeliger. Zet de app wel altijd uit als je weer wegrijdt, anders ben je juist duurder uit! Vaak geeft een parkeerapp je na een aantal uur wel een waarschuwing om te checken of je nog geparkeerd staat of het wellicht vergeten bent om uit te schakelen. En ken je toevallig de Q-Park app al? Heel handig; hiermee parkeer je zowel op straat als in Q-Park garages.

Hoe bezoek jij grote(re) steden? Met de auto? En zo ja, waar parkeer je dan het liefst? We lezen het graag in de comments!

Afbeelding: Gustavo Fring – Pexels

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over!

Reageer ook