fb
Damespraatjes Damespraatjes

Strakke inrichting: met deze tips creëer je een rustige woonkamer

Strakke inrichting: met deze tips creëer je een rustige woonkamer

De woonkamer is hier thuis de plek waar we ontspannen, gamen, televisie kijken, gasten ontvangen, werken (mijn ‘kantoor’ bevindt zich in de woonkamer) en gezellige avonden beleven met een kaasplankje en een drankje. Het is voor ons belangrijk om een ​​fijne plek te hebben. Dit geeft rust aan iedereen. Waar wij een huishouden van Jan Steen voeren, is het voor andere mensen vaak wel belangrijk om een rustige sfeer te creëren in hun woonkamer. En ja, misschien moeten wij daar toch ook maar eens aan toegeven. Een strakke inrichting is hiervoor de perfecte oplossing, maar hoe pak je dat dan precies aan? Ik dook er even in…

Rustige kleuren

Kies voor rustige en neutrale kleuren voor de muren, meubels en accessoires. Zorg ervoor dat de kleuren complementair zijn aan elkaar en dat ze harmonieus samenwerken. Deze kleuren geven een rustige en serene sfeer en zijn tegelijkertijd tijdloos en makkelijk te combineren. Natuurlijk kun je heus wel een eyecatcher aan de muur hangen, of wat gezellig gekleurde vaasjes neerzetten, maar de basis is dus ‘rust’.

Minimaliseer de rommel

Minimalisme is hot (wist je dat al?) en heeft ook zeker zijn voordelen voor je interieur. Een overvolle woonkamer geeft namelijk, naar het schijnt, vaak een boel stress(?) en chaos (okay, die laatste snap ik wel). Probeer daarom zo weinig mogelijk rommel en spullen te verzamelen. Ruim de spullen die je hebt regelmatig op en dan ook nog eens op de daarvoor bedoelde plek. Zet je blue-rays bijvoorbeeld in het tv meubel (achter de deurtjes) en koop een lectuurbak voor de tijdschriften die nog moeten worden gelezen.

Investeer in comfortabele meubels

Comfort is het allerbelangrijkste in je woonkamer (je moet toch wel kunnen slapen op de bank tijdens een film – waar jullie een half uur naar gezocht hebben :-)). Investeer in comfortabele meubels die aansluiten bij je stijl en die passen bij de grootte van de ruimte. Een comfortabele bank is vaak de basis van een gezellige woonkamer. Wij hebben overigens afgelopen weekend een nieuwe ‘grote mensen bank’ gekocht. Het exemplaar dat we nu hebben staan is niet geheel hufterproof gebleken, dus we waren echt toe aan iets nieuws. Okay, ik dwaal weer eens af…terug naar de kern: kies voor een hoekbank met longchair, een paar goede stoelen, of een zitzak om de sfeer te versterken. Een mooie bank kan net zo goed een ware eyecatcher zijn en daarnaast zit het ook nog eens fantastisch!

Zet planten neer

Enne, niet te veel natuurlijk! Planten brengen leven en natuur in je woonkamer. Ze filteren de lucht en zorgen voor een frisse en rustige sfeer. Kies voor groene planten die gemakkelijk te verzorgen zijn en de sfeer van de woonkamer verbeteren. Op Pinterest zijn genoeg voorbeelden te vinden en anders kun je je altijd nog even goed laten informeren in het tuincentrum.

Kies voor eenvoudige decoratie

Een woonkamer kan snel overvol raken als je te veel decoratie toevoegt. Kies daarom voor eenvoudige decoratie die de aandacht vestigt op de belangrijkste elementen van de ruimte. Een zwevend tv meubel staat natuurlijk wel erg mooi. Kies een kleur uit die past bij de rest van de ruimte. Daarnaast kun je bijvoorbeeld een schilderij of een spiegel ophangen. Houd het simpel en kies voor items die bijdragen aan de rustige sfeer van de woonkamer.

Beeld: Samantha Gades on Unsplash

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook