fb
Damespraatjes Damespraatjes

Stofzuiger als Sinterklaas-cadeau: waarom dat anno 2022 kan

Ik zie mezelf absoluut als een sterke en moderne vrouw. Het opvoeden van de kinderen doen mijn man en ik samen, het uitruimen van de vaatwasser doen we om de beurt en mocht hij er ooit met een ander vandoor gaan; dan red ik me prima financieel. Hilariteit alom dus toen ik vanmorgen op het schoolplein mijn Sinterklaas wishlist opsomde aan andere moeders. Wat ik zou willen? Een nieuwe stofzuiger. “Lekker modern Mara”, riep een vader die meeluisterde. Hij heeft gelijk. Want waarom zou ík die stofzuiger krijgen en niet bijvoorbeeld mijn man? Stofzuiger als Sinterklaas-cadeau: waarom dat anno 2022 echt wel kan. 

Altijd vies

Schoonmaken is iets wat ik het liefst zo min mogelijk doe. Ja, ik houd van een schoon huis. Maar daar ook echt wat voor doen? Dat is natuurlijk een tweede ding… Gelukkig hebben wij een hele fijne hulp thuis. Hij poetst, zuigt en strijkt en dat is natuurlijk een onwijze luxe. Toch komt het regelmatig voor dat er tussen de schoonmaakbeurten iets moet gebeuren. Met twee kids die de halve zandbak in hun schoenen mee naar huis nemen kan ik echt elke dag stofzuigen. En sinds Kinderen voor Kinderen het liedje Giga Groen uitbracht, willen ze alleen nog maar ’takken sjouwen, hutten bouwen, slootjespringen’. Je kunt je wel een voorstelling maken van hoe ons huis er in het weekend uitziet.

Stofzuiger als Sinterklaas-cadeau

Over de troep hoor je mij niet klagen. Ik vind het heerlijk als ze vies van het buitenspelen thuiskomen. Modderige laarsjes in de hoek, natte jassen op de kapstok en droge broeken aan. Toch kost het mij alles bij elkaar wel veel tijd. Ik maak het mezelf daarom graag makkelijk en aangenaam. En hoe doe je dat nou beter dan met de beste stofzuiger van dit moment? De Dyson V15; de Bentley onder de stofzuigers.

Lekker begin van het weekend

Ik ben natuurlijk niet de enige die hem gaat gebruiken. Geëmancipeerd als ik ben weet ik dat mijn man er ook heel blij mee gaat zijn. Ook hij is dol op een schoon huis en weet de stofzuiger zeker te vinden. Hij doet het vaak op zaterdagochtend, als ik met de jongste naar hockey ben. Hij zet een muziekje aan op onze goede bluetooth speaker en trekt het hele huis strak. Super fijn om het weekend zo te beginnen.

Wat vind jij?

Bovenop mijn verlanglijstje prijkt dus de Dyson V15. En stopt Sinterklaas hem niet in de zak? Dan koop ik hem gewoon lekker zelf. Want ja: ik ben en blijf een geëmancipeerde vrouw 😉 Wat vind jij van een stofzuiger als Sinterklaas-cadeau? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we altijd heel gezellig.

Afbeelding: Unsplash+

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Reageer ook