fb
Damespraatjes Damespraatjes

Stijlvol maar goed beschermd op de motor zitten

Nu het voorjaar in de lucht hangt, worden motors weer voorzichtig van stal gehaald. Velen hebben een koude winter lang in schuren en garages gestaan, popelend om weer te worden bereden. Wist je dat steeds meer vrouwen hun motorrijbewijs halen? De kledingbranche speelt daar handig op in en komt met stijlvolle kleding.

Zowel Robert als een eerder vriendje hadden een motor. Heerlijk vond ik het om achterop te zitten. Mijn hoofd op de stoere mannenrug. Het vertrouwen was zo groot dat ik niet zelden in slaap viel. De kleding die ik droeg was niet elegant of vrouwelijk, maar diende vooral ter bescherming. Stel dat we onverhoopt onderuit gingen, dan was ik goed ingepakt.

Stoere vrouw
Roberts racemonster werd jaren terug ingeruild voor een bakfiets en nooit heb ik meer op een motor gezeten. De drang zelf mijn rijbewijs te halen heb ik nooit gehad. Ik vond het leuk maar niet meer dan dat. Een vriendin van mij heeft vorig jaar haar motorrijbewijs gehaald en scheurt vrolijk rond. Ik moet zeggen: ik vind dat stoer. Ik vind het wel wat hebben als zo’n mooi wijf de helm afzet en haar haar losschudt.

Stijlvolle motorkleding
Wat me opviel is dat ze heel gave kleding draagt. In eerste instantie dacht ik dat het ‘gewone’ kleren waren. Dat is dus niet zo. Er is tegenwoordig motorkleding van textiel te koop en dat wordt veel gedragen door mensen die dagelijks op hun motor stappen om bijvoorbeeld naar hun werk te gaan. Het is net zo waterdicht als bijvoorbeeld leer en het is super comfortabel om te dragen. Mijn vriendin draagt onder haar beschermende laag haar ‘gewone’ kleren. Als je een leren jas en broek draagt, is dat lastiger. De pasvorm is heel belangrijk, daar moet je volgens mijn vriendin goed opletten. En het materiaal. Je zult mijn vriendin nooit in een korte broek op de motor zitten, hoe verleidelijk dat op een warme zomerse dag ook is. Je moet er niet aan denken dat je een glijder maakt.

Tips waar je op moet letten
We vroegen een expert naar tips. Want waar moet je opletten als je motorkleding koopt?

1. Let op het materiaal waarvan de kleding is gemaakt. Gore Tex bijvoorbeeld, biedt extra bescherming en is wind- en waterdicht. Wist je trouwens dat er tegenwoordig zelfs high tec airbag pakken zijn? Die bieden extra bescherming tegen botbreuken bij een onverhoopte val.

2. De pasvorm is van groot belang. Je kleding moet lekker zitten en vooral niet irriteren.

3. Zoek specifiek naar vrouwenkleding. Natuurlijk kun je een mannenbroek dragen, maar kleding speciaal gemaakt voor dames heeft vaak een betere pasvorm.

Denim motorpak
Mijn vriendin heeft haar outfit voor het komend seizoen online geshopt en klaar hangen. Een prachtig motorjack, broek en stoere laarzen. Verbaasd was ik over de stof van haar broek: dat lijkt namelijk op een spijkerbroek. Ze vertelde dat dat kevlar is, een slijtvast denim. Veel sterker dan gewone spijkerstof. Even heb ik overwogen motorrijlessen te nemen. Al was het alleen maar voor mijn outfit….

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook