fb
Damespraatjes Damespraatjes

Man van Ella ging stiekem op een singles reis: “Hij zegt dat er niks is gebeurd”

man op singles reis

Al jaren loopt het huwelijk van Ella en haar man Alexander stroef. “We zijn een samengesteld gezin en dat is niet altijd makkelijk. Alexander heeft twee puberzoons uit zijn eerdere huwelijk, ik heb een dochter van negen uit mijn vorige relatie. Samen hebben we een dochtertje van drie jaar. Het is een gezellige en drukke boel bij ons thuis, maar het gaat allemaal niet vanzelf. Ik denk dat iedereen die onderdeel uitmaakt van een samengesteld gezin, de struggles wel kent. Zo zijn er vaak ruzie’s met onze ex-partners, hebben Alexander en ik allebei een andere opvoedstijl en accepteren mijn bonuskinderen mij niet als hun moeder. Daar wil ik nu verder niet te diep op ingaan, maar het illustreert denk ik goed hoe het thuis bij ons gaat. Laten we het erop houden dat er veel dingen zijn die ik liever anders zou zien”, vertelt Ella. “Wat alles er niet makkelijker op maakt, is dat ik er achter ben gekomen dat Alexander afgelopen zomer mee is geweest op een singles reis.” 

Vaak weg

Alexander heeft een internationaal transportbedrijf en zit vaak in het buitenland. “Toen hij afgelopen zomer een dikke week weg was, was dat dus helemaal niet gek. Om nieuwe klanten te ontmoeten, deals te sluiten en afspraken te maken is hij elke maand wel een week weg. Mij hoor je niet klagen, stiekem is het heerlijk als hij even op pad is. Zeker als zijn zoons bij hun moeder zijn, is het ineens heel sereen in huis. Ik heb dan alle tijd met mijn twee meiden. We hebben gezellige filmavonden, ze slapen bij mij in bed en we bakken een taart. Allemaal dingen waar de mannen gewoon niet zo heel veel mee hebben. We redden ons prima met z’n drieën.”

Lekker kleurtje

Toen de man van Ella afgelopen zomer een week van huis was, zocht Ella er helemaal niets achter. “Het enige wat ik vreemd vond, is dat hij wel erg gekleurd terugkwam. Normaal is hij vooral aan het werk en heeft hij geen tijd om in de zon te zitten. Dit keer kon ik zien dat hij uren had liggen bakken. Zijn verklaring? De klant was ziek en ineens had hij meer tijd om in het zonnetje te liggen. Voor mij een geloofwaardig verhaal en ik vroeg dus niet door. De achterdocht en het vermoeden dat er meer aan de hand was, kwam pas later.”

Telefoon vergeten

Vorige maand was Alexander weer weg voor zijn werk. “Toen hij een halve dag weg was, zag ik een mail van hem. ‘Lieverd, ik ben mijn telefoon thuis vergeten. Laat hem maar gewoon in mijn nachtkastje liggen. Als er wat is kun je mijn collega bellen of een mailtje sturen. Ik heb mijn laptop gewoon bij me’, stond er. De eerste paar dagen heb ik de telefoon met rust gelaten, maar toen een van zijn zoons vroeg of ik hun mentor even wilde bellen, had ik hem nodig voor het mobiele nummer van de docent. Volgens mijn bonuszoon stond dat nummer in de telefoon van mijn man en dus pakte ik hem uit het nachtkastje. En van wat ik toen zag, schrok ik enorm…”

Singles reis

Op de telefoon ziet Ella berichtjes binnenkomen in de appgroep ‘singles reis 2022 Italië’. “Ik kon het niet geloven… Waarom zou Alexander meegaan op een singles reis. Nadat ik de mentor van mijn bonuszoon had gesproken, ben ik de hele chatgeschiedenis gaan lezen. De groep is opgericht in augustus 2022, precies op de dag waarop mijn man ‘op zakenreis moest’. Hij bevatte duizenden berichtjes over de reis, grappige foto’s, foto’s van mijn man met andere vrouwen en afspraken voor etentjes met de hele groep. Mijn man was mee geweest op een reis voor singles en maakte nu deel uit van een community. En nog erger: het leek erop dat hij aankomende zomer weer mee op pad wilde.”

Niets gebeurd

Het eerste wat Ella doet als Alexander weer thuis is, is hem met haar ontdekking confronteren. “Hij liep heel rood aan en werd in eerste instantie boos omdat ik in zijn telefoon had gekeken. Toen ik hem erop wees dat ik dit deed om zijn zoon te helpen, besloot hij alles op te biechten. Hij was inderdaad met een groep singles naar Italië geweest en had mij dit niet verteld. De reis had hij geboekt omdat hij niet lekker in zijn vel zat en twijfelde over onze relatie. Volgens hem is er niks op deze reis gebeurd en is hij er juist hier achter gekomen dat hij met mij verder wilde. Op de vraag waarom hij ook dit jaar weer wilde gaan en nog steeds contact had met mensen van die reis, zei hij dat hij daar gewoon veel goede vrienden heeft gemaakt. Vrienden die overigens niet weten dat hij gewoon getrouwd is en kinderen heeft…”

Opgeven is geen optie

Ella voelt zich verraden, maar besluit Alexander een laatste kans te geven. “Ik wil er niet weer alleen voor komen te staan. Ja, de meiden en ik redden ons prima, maar het voelt als falen als nog een relatie strandt. Alexander is inmiddels uit de groepsapp, heeft de reis voor deze zomer geannuleerd en heeft zijn excuses aangeboden. Het vertrouwen is nog niet helemaal hersteld, maar ik wil er alles aan doen om te zorgen dat wij samen slagen. Opgeven is geen optie.”

Afbeelding: KaLisa Veer via Unsplash

Annabel: ‘Mijn puberzoons blijven ’s avonds erg lang op de bank hangen’

Waar is de tijd gebleven dat Annabel samen met haar man Eelco heerlijk op de bank zat? Lekker Netflixen met een wijntje erbij. “Tegenwoordig zitten onze puberzonen de hele avond beneden en bemoeien zich overal mee. Ik begin daar steeds meer van te balen.”

Annabel verlangt nog wel eens naar de tijd dat haar kinderen klein waren. “Het waren tropenjaren. Als ik er nog aan denk hoe we steeds maar van hot naar her moesten racen, op zaterdagochtend vaak om acht uur ’s ochtends op een of ander knollenveld in een gehucht langs de voetballijn stonden. Hilarisch hoor, maar ik verlang er niet naar terug. Maar: de avonden waren van Eelco en mij. Brachten we de kinderen lekker vroeg naar bed en dan hadden we samen een heerlijke avond. Toen ze leerden klokkijken, zette ik de klok soms naar voren. Wisten zij veel… LEES HIER VERDER!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

3 reacties

Margreet -

Je vent bedriegt je, je bonus kinderen zijn niet om te harden. Als ze weg zijn heb jij het geweldig met je twee dochters. Ik zou ook vooral door willen in zo’n situatie want waarom leuk als het ook moeilijk kan?

Martine van Os -

Je vent doet iets stiekem en wordt dan boos als jij erachter komt. Waarom geven vrouwen zo’n lul dan nog een tweede kans? ‘Opgeven is geen optie’, WTF? Alles wat stiekem achter je rug gebeurt is gewoon zo ontzettend fout, ik begrijp niet waarom iemand dan een tweede kans verdient. Hij heeft doelbewust een singles (!!) reis geboekt, jarenlang een ‘nieuwe’ vriendenkring met wie hij uit eten gaat en ervoor verzwijgt dat hij getrouwd is en kinderen heeft (!!!!). Eruit donderen en meteen! Ik heb zelf het uiterst slechte voorbeeld gehad van mijn ouders in een bijzonder ongelukkig huwelijk die elkaar maar een ‘nieuwe kans’ bleven geven terwijl het gewoon hel op aarde was. Als jij doelbewust je partner bedondert en verzwijgt dat je moedwillig en met je volste verstand een single reis boekt, liegt en bedriegt, dan moet je ook de consequenties voor lief nemen. Maar ja, zo lang het vrouwtje hem met open armen blijft ontvangen en tweede kansen blijft geven, komen zulke klootzakken er altijd mee weg. Geloof je dan ook nog echt dat hij niet buiten de deur geneukt heeft? Ik zou die lul nooit meer aanraken en meteen zelf laten testen, gatverdamme!

Joris -

Het is wel een beetje dom om dit zo opzichtig te doen.

Reageer ook