fb
Damespraatjes Damespraatjes

Steeds meer moeders worden internetondernemers

Ruim een kwart van alle vrouwen zegt binnen vijf jaar een eigen webshop te willen beginnen. Vooral kleding, sieraden, tassen en boeken zijn populaire items om te gaan verkopen via een webshop.  Dat blijkt uit onderzoek uitgevoerd door SSI in opdracht van webshop software aanbieder Winkeltje.nl.

De belangrijkste reden voor vrouwen om een webshop te beginnen is het extra zakcentje dat een eigen webwinkel zou kunnen opleveren. Petra van Dreumel, woordvoerster van Winkeltje.nl: ‘Naast de extra inkomsten hopen vrouwen dat een webshop ze meer vrijheid kan geven, en dat ze het kunnen combineren  met de zorg voor kinderen.’ Ruim twee derde van alle ondervraagde vrouwen zou de webshop vanuit huis runnen naast hun niet-betaalde werkzaamheden of part-time baan.

Vrouwen schatten resultaten webshop voorzichtiger in dan mannen

Vrouwen zijn voorzichtiger met het inschatten van de resultaten van een webshop dan mannen. Zo verwachten vrouwen dat ze meer tijd kwijt zijn aan het opzetten en onderhouden van een webshop en schatten ze de inkomsten lager in dan mannen. Vrouwen verwachten dat ze er al snel 20 uur per week besteden aan het onderhoud van een webshop en schatten de inkomsten tussen de €100,- en €1000,- per maand. Mannen denken aan 5 tot 10 uur genoeg te hebben en al snel tot €5.000,- per maand te verdienen. Van Dreumel: ‘Wie gelijk heeft is lastig te zeggen, dat ligt echt aan de markt en het product. Vrouwen denken dat het opzetten van een shop tot wel een halfjaar kan duren, maar dat hoeft zeker niet. Wanneer je weet wat je wilt verkopen kun je tegenwoordig met een kant-en-klare webshop al in enkele dagen zelf een professionele webshop maken.’

Goede service sleutel tot succesvolle website

Volgens de ondervraagden is goede service de belangrijkste voorwaarde om een succesvolle webshop te runnen, gevolgd door lage prijs en goede vindbaarheid in zoekmachines. Adverteren is volgens de Nederlander het minst noodzakelijk om een webshop te laten slagen. ‘Verrassend’, zegt van Dreumel, ‘want adverteren via bijvoorbeeld Adwords of Marktplaats is juist een goede manier om meer relevante bezoekers naar je webshop te trekken’.

Grote groei aantal webshops

Mede dankzij de grote stijging van online aankopen, groeit het aantal webshops in Nederland. Volgens cijfers van de Kamer van Koophandel kent Nederland nu ruim vijfentwintigduizend webwinkels. Jaarlijks komen daar ongeveer 6.500 webwinkels bij. Voor de bouw van een webshop zijn overigens niet altijd hoge investeringen nodig. Met kant-en-klare webshopsoftware zoals dat van Winkeltje.nl, kun je ook zonder technische kennis in korte tijd een webshop inrichten.

Over Winkeltje.nl

Winkeltje.nl biedt kant-en-klare webshop software. Hiermee kun je zonder technische kennis zelf een volledig werkende webshop beginnen. Deze webshops zijn in korte tijd op te zetten en hebben volledige functionaliteit, zoals iDEAL-betalingen, een gebruiksvriendelijke beheermodule en SEO-optimalisatie. Hiermee voorkomen startende ondernemers lange ontwikkeltrajecten en hoge investeringen en kunnen ze direct aan de slag met een professionele webshop.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

2 reacties

Marielle -

Als je dit zo leest, dan denk je inderdaad…dat ga ik ook doen!! Maar er komt wel meer bij kijken hoor..zoals Angelique al zegt; klanten in je winkel krijgen en houden! Het kost je heel veel tijd en energie om dit draaiende te houden.
Vindt je het een leuk idee? Denk er dan goed over na wat je precies wilt, ga eens naar de kamer van koophandel en vraag eens na bij andere webshophouders. Er is best veel informatie te vinden, maar ga niet over een nacht ijs…

Angeliek -

Grappig artikel. Een webshop beginnen is niet zo moeilijk.
Bezoekers in je winkel krijgen en houden daar is toch iets meer voor nodig (al 8 jaar
Internetondernemer)

Reageer ook