fb
Damespraatjes Damespraatjes

Steeds meer dodelijke ongelukken: Check hier hoe (on)veilig jouw woonplaats is

Het is mijn grootste nachtmerrie dat een van mijn geliefden omkomt in het verkeer. Gelukkig is het mij (nog) niet gebeurd, maar de kans om iemand te verliezen bij een ongeval op de weg, lijkt wel steeds groter te worden. Vooral het aantal verkeersdoden op kruispunten nam toe. 2018 jaar telde 172 dodelijke ongevallen, dit zijn er 25 meer dan in 2016 en 15 meer dan in 2017. Maar, ook het aantal ongelukken met (ernstig) gewonden is niet mis; maar liefst 16.000, in 2018. 

Enorme getallen dus. Vooral als je je bedenkt dat al deze mensen geliefden hebben die met heel veel verdriet achterblijven.

Smartphone of harder rijden

Bert van Wee, Hoogleraar transportbeleid verbonden aan de TU Delft noemt de toename fors. “Het is zo groot, dat we denken dat het niet meer alleen door toeval kan worden verklaard. Dus er moet iets aan de hand zijn.” Verder onderzoek zou de exacte oorzaak moeten uitwijzen. “Het zou kunnen zijn dat bijvoorbeeld fietsers vaker hun smartphone gebruiken. Het kan ook zijn dat automobilisten op een aantal punten wat harder gaan rijden, maar dat weten we nog niet.”

Hoe veilig is jouw woonplaats?

Ben je benieuwd hoe (on)veilig jouw woonplaats is? RTL Nieuws bracht in kaart waar welke (dodelijke) ongelukken plaatsvonden.  Klik op onderstaande afbeelding om naar de pagina van RTL Nieuws te gaan.

 

Bussum

Zelf wilde ik natuurlijk ook even kijken hoe veilig mijn woonplaats is. Ik woon sinds een aantal maanden in Bussum en tot nu toe had ik het gevoel dat het hier best veilig is. Maar, wanneer ik mijn woonplaats in de tool invul, blijkt dat toch wel even anders te liggen. In Bussum waren vorig jaar 70 ongelukken, waarbij één dode viel. Vooral bromfietsers zijn vaak betrokken bij een ongeluk in Bussum.

Hoe is dit bij jou? 

Hoe zit dit in jouw woonplaats? Ik ben heel benieuwd! Praat met ons mee in de comments onder dit artikel.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook