fb
Damespraatjes Damespraatjes

Dolinda: Mijn zus vervalt steeds in dezelfde relatiefout. Moet ik ingrijpen?

relatiefout

Dolinda is al jaren getrouwd met Henk en samen hebben ze twee kinderen. Hun huwelijk is niet altijd fantastisch maar de mindere perioden accepteren ze. Hoe anders gaat dat bij haar zus Marjan die steeds dezelfde relatiefout maakt. “Ze gaat nou al voor de derde keer trouwen. Moet ik ingrijpen?”

De zussen komen uit een traditioneel gezin; hun vader en moeder zijn dit jaar vijftig jaar getrouwd en zijn altijd trouw aan elkaar gebleven. “Scheiden doe je niet, zo vinden ons pap en mam. Een huwelijk is werken en het is overal wel wat. Natuurlijk vind ik dat ook iets te makkelijk gezegd, maar ik begrijp wel wat ze bedoelen. Henk en ik hebben heus ook wel eens een behoorlijke crisis gehad, maar kwamen daar altijd weer sterker uit. Soms kijk ik wel eens naar een andere man, maar ik denk dan ook: als de verliefdheid over is, is het ook maar afwachten hoe het gaat.”

Mijn zus wordt snel verliefd

Hoe anders zit haar zus in elkaar. Marjan houdt geen man vast en switcht zonder pardon. Inmiddels begint Dolinda een patroon te zien van steeds dezelfde relatiefout die haar zus maakt. “Mijn zus wordt best snel verliefd. Daar is niets mis mee, niets is mooier dan de liefde, maar het is soms ook wel verstandig om even rustig aan te doen. Om te kijken of de relatie inderdaad potentie heeft. Uit haar huwelijk met haar eerste man heeft ze twee meisjes. Gelukkig heeft ze daarna geen kinderen meer gekregen. Niet omdat ze dat niet wilde, maar omdat het op de een of andere manier niet meer lukte om zwanger te raken. Ik ben daar stiekem heel blij mee.”

Is er een ander?

Tijdens die alles overheersende verliefdheid verliest Marjan zichzelf en doet ze alles voor die man om maar bij hem te kunnen zijn. Om zich in te vreten in zijn leven. “Toen ze haar eerste man vertelde dat ze niet met hem verder wilde, vroeg hij haar waarom niet. Hij wilde weten of er een ander was. Marjan ontkende maar loog. Er was wel degelijk een andere man en toen ze haar spullen uit het huis had gehaald en haar ex huilend achter liet, reed ze linea recta naar haar nieuwe liefde. Ik zag haar dat huis binnengaan en toen ik haar daarmee confronteerde ontkende ze in eerste instantie. Toen ze in de gaten had dat ze tegen mij niet kon liegen, bekende ze. Ik vond dat ze het ons pap en mam ook moest zeggen en dat heeft ze uiteindelijk gedaan. Mijn ouders waren heel verdrietig.”

Liever het café in

Na een huwelijk van vier jaar, begon Marjan zich alweer te vervelen. De verliefdheid verdampte, haar nieuwe liefde ging weer liever met zijn vrienden naar het café dan met haar naar de sauna. “Dat trok Marjan slecht en ze probeerde uit alle macht zijn aandacht terug te winnen maar tevergeefs. En niet dat die man niet meer om haar gaf, integendeel, maar het is vrij normaal om ook met anderen om te gaan. Marjan liep tegen een muur van onbegrip en haar tweede man werd steeds stiller. Toen ze voor haar gevoel geen grip meer had, zette ze een punt achter het huwelijk en vertrok voor de tweede keer. Haar tweede ex was net zo verrast als de eerste en bleef zich maar afvragen wat hij verkeerd had gedaan. Nou niks, maar zo is mijn zus dus kennelijk.”

Bemoei je er niet mee

Voor de tweede keer waren haar ouders tamelijk aangeslagen van het nieuws dat hun dochter Marjan weer ging scheiden. Het gesprek dat ze met z’n drieën hadden, eindigde in een fikse ruzie die deels is bijgelegd. “Marjan vindt dat haar ouders er zich niet mee moeten bemoeien. Onzin vind ik, dat mogen ze weldegelijk. Zij hechten zich ook aan hun schoonzoon en als ze goed en wel aan hem zijn gewend, schopt Marjan hem uit huis.”

Steeds dezelfde relatiefout. Zal ik ingrijpen?

Marjan laat een spoor van gebroken harten achter, maar haar intenties zijn eigenlijk best goed. “Ze is er niet op uit om iedereen maar pijn te doen. Toch doet ze dat en trapt ze op tere zieltjes. Ik word er ook een beetje moe van en nu is ze voor de derde keer getrouwd en ik vraag me af voor hoe lang. Ik merk dat ik het nauwelijks kan opbrengen om moeite te doen voor haar nieuwste aanwinst. Dat is niet eerlijk, de man kan er immers ook niets aan doen. Ik overweeg om in te grijpen en te proberen om mijn zus te stoppen. Is dat een goed idee? Ik vraag het me af. Maar zo kan het niet langer doorgaan.”

Wat vind jij, maakt Marjan steeds dezelfde relatiefout? Is het een goed idee als Dolinda ingrijpt? Of vind je dat ze haar zus haar eigen leven moet laten leiden? Praat mee in de comments onder dit artikel.

Jessie’s man werd verliefd op de au-pair: “Ik betrapte ze samen in het washok”

verliefd op au-pair

Een zware tijd hebben Jessie en haar man Roy achter de rug wanneer ze besluiten dat het tijd is om hulptroepen in te schakelen. “Roy en ik hadden in drie jaar tijd drie kinderen gekregen. Daarnaast was ons bedrijf in één klap waanzinnig gegroeid en droegen we niet alleen de verantwoordelijkheid over onze kinderen, maar ook bijna 500 man personeel.” Om te zorgen dat er altijd iemand thuis is voor de kinderen en om veel huishoudelijke taken uit handen te nemen, komt er een Filipijnse au-pair bij Jessie en Roy in huis….. Verder lezen!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Joris -

Natuurlijk mag iedereen zich aan haar nieuwe scharrel hechten. Net zo goed als dat ze gewoon met hem om mogen blijven gaan na de volgende scheiding. Zijn haar zaken en je gaat haar toch niet kunnen veranderen.

Reageer ook