fb
Damespraatjes Damespraatjes

Speeddaten als 50-plusser: onze tips!

Liefde kent geen leeftijd, althans dat is hoe ik het zie. Hoe jong of oud je ook bent, een verliefdheid kan altijd op de loer liggen. En stel dat je na jaren huwelijk uit elkaar gaat, moet je dan de rest van je leven er niet meer openstaan?  En stel je bent 60 jaar en je partner waar je ruim 30 jaar mee getrouwd bent geweest valt weg..en je mag 100 jaar worden, moet je dan nog 40 jaar “alleen” blijven? Nou, nee zeker niet! Je kunt op die leeftijd ook zeker nog iemand tegenkomen waar je heel gelukkig mee kunt zijn. Nu kun je je opgeven voor First Dates op nationale televisie, of het iets anders aanpakken: bijvoorbeeld online via 50 dating sites, of door middel van een speeddate. En dat laatste daar wil ik nog even over doorgaan. Speeddaten als 50-plusser: onze tips!

Wat is Speeddaten?

Speeddaten is een gestructureerde vorm van daten waarbij deelnemers in korte tijd met verschillende mensen spreken. Meestal duurt een gesprek ongeveer 5 tot 10 minuten, waarna de deelnemers doorschuiven naar een nieuwe gesprekspartner. Het doel is om in korte tijd een (hopelijk goede) eerste indruk te krijgen en te bepalen of verder contact er wellicht in zit. Deze manier van daten vermijdt ongemakkelijke situaties en geeft deelnemers de kans om meerdere mensen te ontmoeten.

Wees open-minded en realistisch

Zeker als het gaat om 60+ dating, kan het al even geleden zijn dat deelnemers soortgelijke interactie hebben gehad. Dit is voor iedereen spannend en daarom is het logisch dat men soms wat nerveus is. Ga er open-minded in en zie het als een kans om nieuwe mensen te ontmoeten en interessante conversaties aan te gaan. Daarnaast is het van belang om realistisch te zijn. Speeddaten betekent niet automatisch dat je de liefde van je leven tegen gaat komen. Het is eerder een manier om potentiële matches te kunnen ontdekken. Mocht er een klik zijn, dan kan er altijd nog een nieuwe afspraak worden gemaakt.

Kleed je zelfverzekerd, maar blijf jezelf

Het is belangrijk om je zelfverzekerd te voelen tijdens het speeddaten. Kies kleding waarin je je comfortabel en zelfverzekerd voelt. Een positieve uitstraling kan wonderen doen. Soms kan het best verleidelijk zijn om jezelf anders voor te doen, maar eerlijkheid duurt het langst. Wees authentiek en laat je ware persoonlijkheid zien. Dit vergroot de kans op het vinden van een oprechte match.

Bereid gespreksonderwerpen voor en luister actief

Omdat de tijd beperkt is, is het handig om enkele gespreksonderwerpen paraat te hebben. Vraag naar hobby’s, interesses en reiservaringen. Dit helpt om snel een connectie te maken en het gesprek op gang te houden. Het belangrijkste blijft effectief luisteren. Toon oprechte interesse in wat de ander te zeggen heeft en laat zien dat je actief betrokken bent bij het gesprek door vragen te stellen.

Ontspan en geniet

Probeer altijd te ontspannen, geniet van de gesprekken en zie het als een kans om interessante mensen te ontmoeten, ongeacht het resultaat. De ervaring zelf is natuurlijk al erg leuk en waarschijnlijk ook helemaal nieuw. Spring in het diepe en geef je op voor speeddating!

Heb jij wel eens een speeddate gehad? Hoe was jouw ervaring? We lezen het heel graag in de comments, ook als je nog tips hebt!

Afbeelding: Pexels – Marcus Aurelius

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over!

Reageer ook