fb
Damespraatjes Damespraatjes

Speciale parkeerplekken voor zwangere vrouwen: een goed idee of onzin?

Dat het leven van zwangere vrouwen niet altijd over rozen gaat, moge duidelijk zijn. De grote buik en klachten aan rug en bekken kunnen zorgen voor een mindere mobiliteit en dat ervaren vrouwen als erg vervelend. Aan het einde van je zwangerschap kan elke stap die je moet zetten, er voelen als één teveel. En als je dan ook nog eens lastig kunt parkeren omdat er weinig of alleen hele kleine parkeerplekken zijn? Dan is dat frusterend. Al helemaal als je dit probleem dagelijks op je werk ondervindt. 

Lastige uitstapmomenten

Zelf mag ik in mijn handjes knijpen. Ik heb een heerlijke elektrische bakfiets waar ik in hoog tempo de stad mee doorscheur. Parkeren is altijd makkelijk, omdat je hem als fietser zo goed als overal wel kwijt kunt. Toch weet ik wel hoe vervelend het kan zijn als ik met mijn zwangere buik uit de auto moet kruipen. Nu ben ik pas 21 weken in verwachting en valt het mee, maar ik kan me uit mijn vorige zwangerschap écht nog een aantal lastige uitstapmomenten herinneren.

82 procent van de zwangere vrouwen ondervindt problemen

Ouders van Nu kent het probleem en deed een onderzoek. Uit het poll op onder 5000 (aanstaande) moeders blijkt dat maar liefst 82% van de zwangere vrouwen problemen ervaart bij het in- en uitstappen. Reden genoeg voor Ouders van Nu om een ludieke actie te starten om zo werkgevers maar weer eens te wijzen op hun plicht om goed voor zwangere werknemers te zorgen. Ouders van Nu ontwierp een ludiek verkeersbord dat werkgevers kunnen gebruiken, zodat in ieder geval zwangeren op hun werk geen parkeerhinder ondervinden.

Op oudersvannu.nl kunnen zowel werkgever als werknemer gratis een parkeerbord downloaden, om die op te hangen bij parkeerplekken met voldoende ruimte.

Wat vind jij? 

Wat vind jij van het idee om speciale parkeerplaatsen voor zwangere vrouwen aan te wijzen? Persoonlijk vind ik het een goed idee, vooral op iemands werkplek. Het is voor zowel de werkgever als de zwangere werknemer fijn als de zwangere vrouw zo lang en zo prettig mogelijk kan doorwerken. Door zo’n parkeerplek in het leven te roepen wordt het niet alleen makkelijker, maar voel je je als zwangere vrouw serieus genomen en gehoord. En daar ga je dan weer beter van werken 🙂

Praat met ons mee in de comments onder dit artikel. Wat vind jij, is een speciale parkeerplek voor zwangeren handig of grote onzin? Praat met ons mee in de comments onder dit artikel!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook