fb
Damespraatjes Damespraatjes

Sorry zeggen terwijl je niks verkeerd doet? Laten we daar mee stoppen ladies!

“Oh, sorry!” is iets wat ik enorm veel vrouwen op een verkeerd moment hoor zeggen. Naar mijn idee is sorry iets wat je zegt als je per ongeluk iemand pijn doet of een echte fout maakt. Niet zomaar, wanneer je eigenlijk helemaal niks verkeerd hebt gedaan. Bijvoorbeeld: je staat in de rij bij de bakker en er dringt iemand voor. Waarom zou je dan zeggen: “sorry, ik dacht dat ik eerst was”. Eigenlijk kan je beter zeggen: “Ik ben eerst aan de beurt”. Ik betrap mezelf hier regelmatig op en eigenlijk slaat het nergens op.

Is het je weleens opgevallen dat vooral vrouwen dit veel doen? Mannen zeggen sowieso minder snel sorry dan vrouwen, dat is soms irritant, maar vaak ook wel goed. In deze BuzzFeed video komen enorm veel situaties aan bod waarin vrouwen sorry zeggen terwijl dit niet hoeft. Herken jij jezelf erin? Ik wel! Na het zien van dit filmpje heb ik me dan ook voorgenomen om wat beter na te denken voordat ik sorry zeg. Wat sorry hoor, sorry zeggen als je niks verkeerd doet… Dat slaat toch eigenlijk nergens op?!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook