fb
Damespraatjes Damespraatjes

Sneakers: Waarom retro modellen weer helemaal in zijn

Toen ik laatst langs een middelbare school fietste en keek naar de outfits van de kinderen op het plein, viel me op dat ze er bijna zo uitzagen als die van mij in die periode. Wijde cargo broeken, naveltruitjes, oversized bombers en zelfs de schoenen die wij toen droegen. Ik moest twee keer met mijn ogen knipperen toen ik zag dat bijna alle meiden op sneakers liepen die ik zelf vroeger ook in mijn kast had. Retro sneaker modellen zijn weer helemaal in. We vertellen graag waarom!

Nostalgie

Voor mij brengt het zien van retro sneakers echt een stukje nostalgie naar boven. Ik weet nog goed hoe trots ik was op mijn eerste paar Nike Air Max en hoe vet ik me voelde op de Adidas Samba. Allebei modellen die je nu ook (weer) veel ziet. Maar nostalgie is niet de enige reden waarom sneakers die wij toen zo gaaf vonden, een keiharde comeback maken. Rennen voor die gave sneakers dames!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Sneaker District (@sneakerdistrict)

Popcultuur

Popcultuur heeft een grote rol gespeeld in de heropleving van retro sneakers. Bekende artiesten en influencers zijn vaak te zien in klassieke modellen, wat hun populariteit alleen maar vergroot. Deze schoenen zijn een statement van stijl en authenticiteit geworden. Ze verschijnen regelmatig in films, muziekvideo’s en op sociale media. Niet gek dat je ze op straat ook weer vaker ziet.

Exclusiviteit

Een ander aantrekkelijk aspect van retro sneakers is hun exclusiviteit. Veel van deze modellen zijn in beperkte oplage verkrijgbaar, wat ze tot een gewild verzamelobject maakt. Sneakerheads over de hele wereld zijn voortdurend op zoek naar zeldzame en unieke exemplaren om aan hun collectie toe te voegen. Deze zoektocht naar exclusieve items draagt bij aan de hype en zorgt ervoor dat retro sneakers een speciale plaats innemen in de modewereld.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Sneaker District (@sneakerdistrict)

Stijl en combinatiemogelijkheden

Retro sneakers zijn veelzijdig en kunnen op verschillende manieren worden gedragen. Ze passen perfect bij een casual outfit zoals een jeans en een T-shirt, maar kunnen ook gecombineerd worden met een meer formele look zoals een pantalon, jurkje of een blouse. Multi-inzetbaar dus!

Populaire retromodellen

Welke modellen nu weer populair zijn? Hierbij een lijstje:

  • Nike Cortez
  • New Balance 550
  • Salomon XT-6
  • Adidas Samba
  • Adidas Gazelle

Heb jij deze toevallig nog in je kast staan? Dan kun je ze deze zomer weer vol trots aan. Want een retro schoen is cool. Maar wat als hij ook nog eens écht vintage is?

Praat je gezellig met ons mee?

Heb jij al een paar schoenen uit jouw jeugd in de kast staan? Ik wil graag een paar Adidas Gazelle schoenen aan mijn collectie toevoegen. Onwijs leuke schoenen en perfect voor de zomer. We zijn heel benieuwd welk paar jou heel blij zou maken. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Dat vinden we altijd heel gezellig.

Afbeelding boven dit artikel: SJ via Unsplash

Meer te weten komen over de iconen onder onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook