fb
Damespraatjes Damespraatjes

Slordige puber? Zo kies je dan een goede rugzak!

“Mama, mag ik een keer jouw oude basisschool en middelbare school bekijken”, vroeg mijn dochter Sophia (5 jaar) mij een paar maanden geleden. Wat een leuk idee! Zonder aarzelen zijn we op een rustige woensdagmiddag in de auto gestapt en naar Hilversum gereden. Hier zat ik eerst op de Jan van Rijckenborgschool, een hele fijne en kleinschalige basisschool in een rustig straatje. Heel toevallig stond een van mijn oude juffen op het schoolplein en die vond het maar wat leuk om ons een rondleiding te geven. Na een heel warm gesprek en het ophalen van heel veel herinneringen stond de tweede stop op het programma: het Comenius College in Hilversum. Ondanks de grote verbouwing die een paar jaar na mijn vertrek heeft plaatsgevonden, herkende ik de school nog goed. Ook deze plek haalde meteen weer zo veel herinneringen naar boven en ik kon zien dat Sophia onder de indruk was. “Maar waarom gooien al die kinderen zo met hun tassen? Wij mogen dat niet op school?”, vroeg ze verbaasd toen ze zag hoe een paar met pukkels bedekte pubers hun rugzakken in een hoekje smeten. “Tja Sophia, dat zijn pubers…” Sophia begreep er niks van, maar spotte inmiddels de kantine. “Zullen we wat lekkers halen?” 

Schade tot een minimum beperken

Laatst dacht ik terug aan hoe die jongens zo onvoorzichtig met hun tas omgingen. In onze tijd deden veel kinderen dat ook, en dat terwijl de rugzakken toen vaak een dure rekenmachine bevatten. Dat weerhield heel wat (met name jongens) er niet van er een sport van te maken de tas zo hard mogelijk richting een muur of iemands hoofd te smijten. Tegenwoordig zit er naast die dure rekenmachine in heel veel rugzakken ook een kostbare laptop. Reden om voorzichtiger te zijn, toch? Nou, ik kan je vertellen dat ik echt nog heel wat rugzakken door de aula en de hal van de school zag vliegen. Slordige pubers zijn van alle tijden. Met welke rugzak kun je de schade tot een minimum beperken?  Leuk om te weten: alle getoonde producten zijn te koop bij De Boer Lederwaren & Bijoux

Verschillende strategieën

De Eastpack is al jaren een van de meest populaire en leuke rugzakken onder jongeren. Hij is stevig, heeft comfortabele gewatteerde schouderbanden en is altijd goed. Nadeel van de Eastpack is dat hij vrij mainstream en niet mega hip is. Het smijtgehalte is hierdoor hoog. Onze tip: kies voor een hip model waar de slordige puber zó trots op is, dat hij/zij er uit zichzelf voorzichtig mee omgaat. Denk bijvoorbeeld aan een hippe rugzak van Fjällräven of Hide and Stiches. Succes gegarandeerd! Een andere strategie in het beschermen van de schoolspullen van je kind, is door te kiezen voor een laptoptas. Hierin zit een apart vak voor de laptop en deze geeft meer bescherming. Door de laptop én in een hoes te bewaren en ook in een speciale laptoptas te stoppen, verklein je de kans op problemen enorm.

Waterdichte rugzak

Fietsen door een regenbui, op een hete dag onder de sproeiers van het sportveld of een spontaan watergevecht in de aula: het is slechts een handgreep uit alle manieren waarop de inhoud van een pubertas waterschade kan oplopen. Wist je dat er waterdichte rugzakken bestaan? Deze werken perfect voor scholieren die op de een of andere manier altijd met natte tassen thuiskomen. Wij vinden de waterproof rugzakken van Daniel Ray en Beagles altijd heel gaaf.

We hopen dat deze tips jouw puber (en dus jouw portemonnee, haha!) gaan helpen. Welke van deze tassen vindt jouw puber gaaf? We zijn heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel.

Afbeelding: Jose Hernandez-Uribe via Unsplash

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Reageer ook