fb
Damespraatjes Damespraatjes

Slim: een GPS horloge voor kinderen

Toen mijn oudste voor het eerst alleen een rondje op zijn speelgoed tractor maakte, stond ik doodsangsten uit. Voor mijn gevoel bleef hij uren weg en haalde ik allerlei idiote gedachten in mijn hoofd. Dat hield op toen ik hem weer de hoek om zag zeilen. Een GPS horloge voor kinderen bestond nog niet, maar als dat wel zo was, had ik mijn jongen er een omgedaan.

“Joh, waarom zou je dat doen, je kind steeds volgen? Dat moet je toch helemaal niet willen,” zegt een vriend als ik het met hem over een GPS horloge kind heb. “Kinderen willen toch niet de hele tijd worden gevolgd door hun ouders? Het is toch juist goed voor ze dat ze kunnen avonturieren en ontdekken?” Ja. Daarvan ben ik een voorstander. Echter leven we tegenwoordig in een rare wereld en er gebeuren bizarre dingen. Als ik als ouder mijn kinderen daartegen kan beschermen, dan hoef ik daar geen seconde over na te denken.

Dat is misschien wel ook gelijk de belangrijkste reden waarom ouders kiezen voor een GPS horloge voor kinderen: veiligheid. Als ze lekker aan het spelen zijn met vriendjes en ze fietsen steeds verder weg, wil je weten waar ze zijn. Dat heeft niets met controleren te maken maar met geruststelling. Ook voor kinderen is het prettig dat ze, wanneer maar nodig, contact op kunnen nemen met hun vader of moeder. Om te zeggen dat ze bij een vriendje blijven eten of omdat ze naar huis komen. Wel zo prettig.

Gebeld worden op ’n horloge

Een GPS horloge voor kinderen heeft veel voordelen zowel voor ouders als voor het kind. Zo kunnen kinderen op het horloge worden gebeld, maar ze kunnen ook zelf bellen. Het GPS horloge van One2Track is volledig prepaid, zodat je niet vastzit aan ingewikkelde abonnementen. Het horloge kan heel nauwkeurig bepalen waar je kind zich begeeft. Niks geen ‘uw kind bevindt zich in een straal van…’ maar ‘uw kind is nu op die plek’. De ingebouwde GPS-tracker geeft informatie over de precieze locatie en een GPS-volgsysteem kan worden gebruikt om te bepalen waar je kind is.

SOS!

Als je kind in gevaar is of je onmiddellijk nodig heeft, kan hij gebruik maken van de SOS functie. Door een knop aan de zijkant van het horloge in te drukken kan je kind altijd bellen. Je kunt drie SOS-nummers instellen op het horloge dat niet verbonden hoeft te zijn met een telefoon of wifi. Ook prettig om te weten is dat het horloge tegen een stootje kan en er niet acuut mee stopt als het met water in aanraking komt.

GPS app

Maar hoe werkt het nou? Ouders installeren op hun mobiele telefoon een app en op die manier kunnen zij altijd zien waar hun kind is. Ook is er een functie dat je op die app kunt aangeven tot waar je kind mag zijn. Wil je niet dat hij te ver van huis gaat, dan baken je een gebiedje in de app af, en als die grens wordt overschreden krijg je een melding.

En een mobiel dan?

Ja, je kunt je kind ook een peperdure mobiele telefoon geven en je ziet tegenwoordig ook steeds meer kinderen van een jaar of tien met zo’n duur apparaat rondsjouwen. Dit geeft ook veel stress; kinderen moeten er voor waken dat ze hun mobiel niet laten vallen of kwijtraken. De druk van die verantwoordelijkheid is best groot en voor kinderen kan dat een belasting zijn. Een GPS horloge zit comfortabel en ziet er ook nog eens stoer uit. Omdat het stevig om de pols zit, is de kans dat je kind het horloge verliest, klein. Dezelfde functies, zoals bellen en gebeld worden, appen en videobellen, heeft een GPS kinderhorloge ook. En spelletjes, die kunnen kinderen weer lekker spelen als ze buiten uit geravot zijn en weer veilig op de bank zitten.

We zijn heel benieuwd waar jij voor zou kiezen? Een GPS horloge voor kinderen of een mobiele telefoon als je kind voor het eerst alleen op pad mag? We zijn heel benieuwd. Laat het ons weten bij de comments onder dit artikel. Vinden we leuk :-).

Foto door Jessica Lewis Creative via Pexels

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Reageer ook